Home FASHION & BEAUTY Beauty Kort kopje? Dan is deze sexy kapseltrend iets voor jou

Kort kopje? Dan is deze sexy kapseltrend iets voor jou

Ideaal op zo'n bloedhete dag zoals vandaag!

kort haar
© Getty

Denk jij dat een kort kopje niks voor jou is? Think again, want werkelijk iedereen staat met een korte coupe. Deze laatste is tijdens de lockdown trouwens weer ontzettend populair geworden. En om jullie te inspireren, hebben wij alvast onze favoriete looks op een rij gezet.

Michelle Williams, Zoë Kravitz en Cara Delevingne bewezen in het verleden al dat een korte coupe iedereen staat. Nu hoef je natuurlijk geen topmodel of wereldberoemde actrice te zijn om weg te komen met een pixiekapsel, want – wat je gezichtsvorm ook is – iedereen staat met een kort kopje.

Quarantainetrend

Het ziet er trouwens naar uit dat we de komende maanden veel meer korte coupes in het straatbeeld zullen zien, want volgers kapper Michael Dueñas zijn dergelijke kapsels opnieuw ontzettend populair. ‘Het lijkt erop dat we tijdens de pandemie zin hebben gekregen om een stuk van ons haar te knippen. We verlangen naar een nieuwe look en naar verandering’, aldus Michael in een interview met Popsugar.

Een pixiekapsel geeft je look meteen een edgy vibe én het is een kapsel dat ook om weinig onderhoud vraagt. Natuurlijk moet je iets vaker naar de kapper als je het model wil behouden, maar qua styling heb je er een pak minder werk aan. Tip: droog je haar met de haardroger na het wassen en gebruik je handen om je lokken iets warriger te maken. Is je coupe volledig droog? Neem dan een kleine hoeveelheid wax of pomade en leg je haar in model. Ook leuk is de zogenaamde wet look. Ideaal als je een hele dag druk in de weer bent én het ziet er nog eens enorm elegant uit ook.

Toch is een pixie cut niet het enige drastische kapsel dat tijdens de lockdown aan populariteit won. Heel wat vrouwen hebben de afgelopen maanden geëxperimenteerd met hun coupe. Zo zagen we op onze Instagramfeed ook heel wat felle haarkleuren de revue passeren.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.