Home FASHION & BEAUTY Beauty Bitchin’: zo kopieer je de badass look van Eleven uit ‘Stranger Things...

Bitchin’: zo kopieer je de badass look van Eleven uit ‘Stranger Things 2’

*Zonder de bloedneus, als het kan.

Stranger Things
Joppe De Campeneere

Het tweede seizoen van ‘Stranger Things’ is alweer een tijdje uit, lang genoeg om het volledig gebinged te hebben en alweer uit te kijken naar een derde seizoen. Een van mijn favoriete personages is Eleven, geweldig neergezet door Millie Bobby Brown. En laat Eleven nu net de inspiratie zijn van het artikel van vandaag!

Toegegeven, ik heb een beetje een speciale relatie met Eleven/Millie Bobby Brown. Vorig jaar, toen het eerste seizoen van ‘Stranger Things’ uitkwam, had zij namelijk net als ik een geschoren koppie. Mensen vonden dat ik op haar leek, en ik zag die vergelijking meteen als een compliment. Ondertussen lieten Millie en ik ons haar uitgroeien, wat betekent dat we qua haarlengte ongeveer gelijk zitten én dus nog steeds een beetje op elkaar lijken. Voeg daar aan toe dat Eleven in seizoen twee van ‘Stranger Things’ een badass make-over kreeg en meer heb ik niet nodig om een ‘get the look’ te creëren!

Oké, heel alledaags is deze make-uplook niet, maar misschien kan je er wel elementen van overnemen om in een toned down-versie te gebruiken. Pro-tip: draag deze look tijdens de feestdagen, dan hebben je familieleden het te druk met bezorgd naar je kijken en kunnen ze niet over je liefdesleven beginnen.

De basis van deze look is belachelijk simpel, met wat foundation ben je klaar. Ook de rest van de make-up is eigenlijk best basic. Al wat je nodig hebt, is zwarte oogschaduw en een lipstick die iets bruiner is dan de natuurlijke kleur van je lippen.

Voor de ogen start je idealiter met een cream eyeshadow. Die blijven langer zitten en bieden je meer mogelijkheden om die messy, smudged look te creëren. Ik gebruikte zelf de Maybelline Color Tattoo in Timeless Black. Breng gewoon aan met je vingers of met een dikkere synthetische borstel. Begin aan de wimperrand, zodat de kleurintensiteit daar het sterkst is, en gebruik je vingers om naar boven toe te blenden en uit te vegen.

Je hoeft je geen zorgen te maken over precisie of netheid, de charme en cool-factor van deze look zit ‘m net in dat onverzorgde. Je mag in feite je oog helemaal met zwart omlijsten, om de kleur daarna te vervagen en te blenden. Als je nét niet lijkt op een panda, weet je dat je goed zit!

Voor de lippen is er eigenlijk niks aan: je brengt de lipstick aan zoals gewoonlijk en dept het meeste product eraf, zodat de kleur wat vervaagt. De look afwerken doe je door je haar naar achteren te kammen en het met gel een wetlook te geven. Nu nog je donkerste kleren en je engste blik, en voilà! Je bent klaar om een bestelwagen door de lucht te laten vliegen.

Tekst: Joppe De Campeneere

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.