Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: zo maak je komaf met die make-upvlekken op je kleren

AHA: zo maak je komaf met die make-upvlekken op je kleren

You're welcome!

© Getty

Ook zo’n kluns in de badkamer? Dan heb je ongetwijfeld al eens foundation, lipstick of nagellak op je kleren gemorst. Zo’n ongelukje is snel gebeurd, maar die vlek verwijderen, dat is andere koek. Wij geven je enkele tips om die make-up zonder al te veel gefoeter te verwijderen.

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: net voordat je in je mooiste outfit naar een feestje wil vertrekken, mors je make-up op je T-shirt of rokje. Daar gaat je fancy avond! Om je outfit toch nog op het nippertje te redden, geven we enkele efficiënte tips om die vlekken snel te verwijderen. You’re welcome!

1. Lipstick

Eerst water, de rest komt later, zou je denken, maar dat is niet het geval bij een vlek van je favoriete lipstick! Met water schrobben over de vlek maakt ze alleen maar groter en dat is allesbehalve de bedoeling! Wat je dan wel moet doen? Drenk een wattenstaafje in een beetje pure alcohol en wrijf ermee over de vlek of smeer shampoo op het vlekje en wrijf ze zachtjes weg. Nog geen resultaat? Probeer het dan eens met haarlak!

2. Foundation

Een druppel foundation op je witte T-shirt gemorst? Ga niet meteen moord en brand schreeuwen, maar meng een beetje azijn met lauw water en dep er een washandje in. Wrijf met dat washandje over de vlek om ze te verwijderen. Blijft ze zichtbaar? Probeer ze dan eens te verwijderen met een beetje scheerschuim en alcohol.

3. Poeder

Over het algemeen mag je nog van geluk spreken dat je enkel een beetje poeder op kleren hebt gemorst, want die vlekken zijn makkelijk te verwijderen. Dep met een vochtig vodje op de vlek, et voilà! Klaar is kees!

4. Mascara en eyeliner

Oog make-up is vaak heel vettig en daarom moeilijk te verwijderen. Heb eventjes geduld tot de mascara of eyeliner volledig is opgedroogd voordat je gaat wrijven! Gebruik daarna een middel dat ontvettend werkt, zoals een beetje afwasmiddel, een paar druppels shampoo of make-up remover.

5. Nagellak

We krijgen de kriebels van het lakken van onze nagels en al helemaal als na je monnikenwerk blijkt dat je toch nog gemorst hebt op je kleren. Hoe je het goedje het best kan bestrijden? Dompel een watje in een beetje pure aceton en leg het onder de vlek, zodat de aceton goed kan intrekken.

Lees ook: