Home FASHION & BEAUTY Beauty Je raadt nooit wat deze beautyredactrice deed voor een glowy huid

Je raadt nooit wat deze beautyredactrice deed voor een glowy huid

Het is eens wat anders dan een maskertje voor het slapengaan.

Er is weinig dat wij beautylovers niet zouden doen voor een mooie, glowy huid. Een Amerikaanse beautyjournaliste beweert dat ze het beste middel heeft gevonden voor een stralend velletje. Vergeet die crèmes, serums en maskertjes: klaarkomen, dàt moet je doen!

Zoe Weiner, journaliste bij Well and Good, getuigt dat ze alles al probeerde om de perfecte, stralende huid te krijgen. Van slakkenslijm tot slangengif en – walg! – cellen uit de menselijke voorhuid. Toen ze las dat je van héél veel orgasmes een stralende huid krijgt, ging ze meteen over tot actie. En hoewel er weinig tot geen wetenschappelijk bewijs is dat je van vaak klaarkomen een mooiere huid krijgt, moeten we toch toegeven dat die ‘sex flush‘ – de glowy look die je gezicht krijgt na een hevige vrijpartij – toch wel een dingetje is.

Dermatoloog Jaimie Glick beaamt dat een orgasme krijgen je huid een rozige gloed kan geven, omdat je bloedsomloop gestimuleerd wordt. ‘Het feit dat je transpireert tijdens seks of een orgasme kan er ook voor zorgen dat je huid een bepaalde glow krijgt.’ Daarnaast kan het ook te maken hebben met oxytocine, een hormoon dat gestimuleerd wordt wanneer we klaarkomen. ‘Oxytocine bevindt zich in de huid en het is reeds bewezen dat het de huid kalmeert en helpt bij wondgenezing’, legt Glick uit.

Reden genoeg om het uit te testen, dacht Zoe Weiner. Gedurende een week begon en eindigde ze haar dag met een rondje masturberen. Ze voelde zich er niet alleen opgewekter door, haar huid zag er – om het met haar woorden te zeggen – ‘freaking awesome‘ uit. Of twee keer per dag klaarkomen op lange termijn helpt om je huid vrij te houden van rimpels en puistjes, durft ze niet te garanderen. Om dat te kunnen bepalen zou je zo’n experiment toch minstens een jaartje moeten volhouden. Wij gaan alvast op zoek naar een testpersoon.

Lees ook: