Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: daarom ziet je gezicht zo rood na een gelaatsverzorging

AHA: daarom ziet je gezicht zo rood na een gelaatsverzorging

Nee, het ligt niet aan jou.

gezichtsmasker
Shutterstock

Je hebt net een ontspannende gelaatsverzorging gekregen en voelt je helemaal zen. Je huid is soepel en voelt zo zacht als babybilletjes. Wanneer je in de spiegel gaat kijken verwacht je je aan een stralend, glowy velletje maar in de plaats krijg je een gezicht te zie dat zo rood ziet als een kreeft. Hoe komt het toch dat ons gezicht rood wordt na een gelaatsverzorging?

We kunnen je meteen geruststellen, er is geen reden tot paniek. Dat je met een rood hoofd van het schoonheidsinstituut naar huis moet, is helemaal niet ongewoon. Abigail James, gerenommeerd schoonheidsspecialist en ambassadrice van Rituals, beaamt dat. ‘Je wil niet weten hoeveel verschillende gevallen van roodheid ik in mijn praktijk al heb gezien. Ik heb al alles meegemaakt na een gelaatsverzorging. Soms gaat het om een allergische reactie, maar dat is zeker niet altijd het geval.’

Het kan dus altijd wel zijn dat er iets ernstiger aan de hand is. Gevoelige huidjes kunnen reageren op een bepaald ingrediënt in een van de producten. De huid vertoont dan meteen na het aanbrengen van het product rode vlekken en voelt prikkend of branderig aan. In dat geval moet het product uiteraard zo snel mogelijk opnieuw verwijderd worden. Een ervaren schoonheidsspecialist herkent die symptomen meteen en weet hoe hij of zij moet handelen.

Teken dat het werkt

Irritatie of een allergische reactie is het worst case scenario, want bij de meeste mensen is de roodheid tijdens of na een gelaatsverzorging of massage veel onschuldiger. Abigail James legt uit: ‘In mijn ogen heb je enerzijds een reactieve huid en anderzijds een responsieve huid. De reactieve huid is gevoelig en reageert nogal intens op een bepaald ingrediënt of product. De responsieve huid daarentegen, reageert gewoon op de bewegingen die ik maak.’ Een gelaatsverzorging gaat doorgaans gepaard met een gezichtsmassage. Die zorgt er niet alleen voor dat de huid de verzorgingsproducten beter opneemt, het stimuleert ook de bloedsomloop. ‘Ik werk in op de spieren en het huidweefsel, om de huid soepel en jong te houden. Het bloed stroomt daardoor meer naar je gelaat waardoor je automatisch een rozigere teint krijgt. Dat is dus helemaal geen slecht teken. Integendeel, voor mij is het een teken dat ik mijn werk goed doe’, aldus Abigail James.

De volgende keer dat je rood aanloopt na een gelaatsverzorging moet je dus niet denken dat het aan jou ligt. De schoonheidsspecialiste heeft haar werk goed gedaan en de behandeling zal op termijn haar vruchten afwerpen. Bovendien zal de roodheid na een uurtje al sterk afgenomen zijn.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.