Home FASHION & BEAUTY Fashion Instagram introduceert nieuwe sticker waarmee jij jouw favoriete lokale shop kan steunen

Instagram introduceert nieuwe sticker waarmee jij jouw favoriete lokale shop kan steunen

Heb jij hem al ontdekt?

© Getty

Dat lokale handelaars het momenteel hard te verduren krijgen, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Elke steun is meer dan welkom en daarom is het belangrijk dat je die oogverblindende jurk of dat ene decostuk bij hen shopt. Om die boodschap mee te helpen verspreiden introduceert Instagram nu een nieuwe sticker waarmee jij jouw favo lokale shop in de spotlight kan zetten.

Onze scrolsessies op Instagram zijn de laatste tijd flink de hoogte ingeschoten. Je zou voor minder met al dat thuiszitten… Je beste vriendin die eindelijk een toiletrol wist te bemachtigen, je buurman die flink wat glaasjes achterover gooit tijdens de e-pertitief: elke foto, elke story hebben we gezien. En dat was niet anders toen er bovenaan ons schermpje tussen onze verhalen plots een blauwe winkeltas verscheen met daaronder de slogan ‘SteunMKB’. Toegegeven, er verscheen even een kleine frons op ons voorhoofd, maar met de hulp van Google kwamen we er al snel achter dat MKB voor midden- en kleinbedrijf stond. Een local shop of een KMO dus, en daarmee engageert Instagram zich om lokale handelaars in deze coronacrisis te ondersteunen.

Easy as 1, 2, 3 

Kocht jij net een comfy sweater bij je favo shop? Wel, neem er dan een foto van voor je verhaal, voeg er de sticker met vermelding van de lokale shop aan toe en posten maar! Je foto (of je video) wordt vervolgens ook toegevoegd aan een gedeeld verhaal waar je vrienden kunnen zien van welke lokale shops jij helemaal weg bent. De sticker vormt zo niet alleen een leuke en eenvoudige manier om een handelaar te steunen, maar ook om nieuwe shopadresjes te ontdekken.

© Chloë Foubert

Instagram probeerde sinds de uitbraak van de pandemie al zijn steentje bij te dragen. Zo lanceerde het ook de sticker ‘Blijf thuis’ om de welbekende quote van Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block kracht bij te zetten. Wij zijn alvast benieuwd met welke nieuwigheden Instagram nog op de proppen zal komen…

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.