Home FASHION & BEAUTY Beauty HOW TO: 4 x kleurrijke nail art om zelf te proberen

HOW TO: 4 x kleurrijke nail art om zelf te proberen

Ideaal om de tijd te doden op een druilerige dag.

Jouw missie voor de zomer? Deze Instagramproof nail art onder de knie krijgen. De looks zijn kleurrijk, maken je instant blij en zijn écht niet moeilijk. Je creëert ze makkelijk zelf in slechts drie stappen!

1 / 4
Colour blocking
Pardon my French
Op één lijn
Spot on!
Colour blocking
Colour blocking

Stap 1

Breng een basecoat aan en lak je nagels tot ongeveer twee derde in de eerste kleur. Vind je het moeilijk om in een rechte lijn te lakken, dan kan je eerst een horizontale lijn tekenen met een fijner penseeltje en vervolgens gaan opvullen met je nagellakborsteltje.

Stap 2

Teken een verticale streep die het gelakte deel met het ongelakte deel verbindt. Gebruik daarvoor een nail-artpenseel (o.a. bij Di of via Bol.com) of draai het borsteltje van je nagellak op zijn kant.

Stap 3

Laat de kleuren goed drogen en werk af met een transparante topcoat.

Tip

Gebruik voor deze look contrasterende kleuren, zodat het colour blocking-effect goed opvalt.

Pardon my French
Pardon my French

Stap 1

Breng een basecoat aan over je volledige nagel.

Stap 2

Gebruik een fijn nail-artpenseel om het randje van je nagel in te kleuren, zoals bij een French manicure. Zorg ervoor dat je hand waarmee je tekent, ondersteund is. Zo kan je nauwkeurig te werk gaan.

Stap 3

Laat goed drogen en werk af met een transparante topcoat.

Tip

Vind je het moeilijk om het randje mooi egaal te tekenen, dan kan je nageltape of hulpstickers gebruiken. Die kleef je onder het witte randje op je nagel, zodat je makkelijk kan inkleuren.

Op één lijn
Op één lijn

Stap 1

Breng een basecoat en het basiskleurtje aan over je volledige nagel.

Stap 2

Wacht tot de basiskleur droog is en teken vervolgens met een donkerdere kleur een lijn. Gebruik daarvoor een fijn nail-artpenseel.

Stap 3

Werk af met een transparante topcoat, maar wacht lang genoeg tot de lijn opgedroogd is, want anders loopt alles in elkaar over.

Tip

De vorm van de lijn kies je zelf. Je kan zowel voor rechte als voor kromme lijnen gaan. Zorg er wel voor dat de lijn op iedere nagel anders is, want dat maakt het geheel wat interessanter.

Spot on!
Spot on!

Stap 1

Breng een basecoat aan over je volledige nagel.

Stap 2

Zet met iedere kleur één à twee vlekjes op je nagel. Je kan daarvoor gewoon het borsteltje van je nagellak gebruiken, maar zorg dan wel dat er niet te veel nagellak op zit. Zorg er ook voor dat de vlekjes verschillende vormen en groottes hebben.

Stap 3

Laat alles lang genoeg drogen en werk af met een transparante topcoat.

Tip

Kies voor kleuren die goed contrasteren, want anders lijken de vlekjes in elkaar over te lopen. Laat hier en daar een stukje nagel vrij als je wil dat het niet te druk wordt.

Lees ook: