Home FASHION & BEAUTY Beauty HOW TO: zo kom je te weten wat voor huidtype je hebt

HOW TO: zo kom je te weten wat voor huidtype je hebt

Het enige wat je moet is eens goed in de spiegel kijken en jezelf een paar simpele vragen stellen.

huidtype
Uit het boek 'Mijn Hoofd' van Caroline Thilemans (Lannoo)

De juiste huidverzorging is enorm belangrijk, maar voor je aangepaste producten in huis kan halen, moet je natuurlijk weten voor huidtype je hebt. Caroline Thilemans geeft in haar boek ‘Mijn Huid’ alvast enkele praktische tips.

Het belangrijkste is om een keertje goed naar je huid te kijken. Dit doe je best ’s ochtends voor je met je routine begint en in een goed verlichte ruimte. Vervolgens moet je een aantal simpele vragen gaan beantwoorden. Glimt je huid of is ze vet als je erover strijkt? Heb je donkere wallen of rode vlekjes? Voelt je huid anders aan op je voorhoofd dan op je wangen? Als je een antwoord gevonden hebt op bovenstaande vragen mag je je huid reinigen. Let er wel op dat je nog geen crème gebruikt. Ga nu volgende vragen nog even na. Glimt je huid nu nog steeds? Gaat je huid na een paar minuten oncomfortabel en trekkerig aanvoelen? Is ze roder geworden door de wrijving?

Nu je alle antwoorden hebt, kan je nagaan welk van onderstaande acht huidtypes je hebt.

Gedehydrateerde huid

De gedehydrateerde huid voelt vaak trekkerig aan, voornamelijk na het douchen, na het reinigen van het gelaat of in ruimtes waar de verwarming aan staat. Een gedehydrateerde huid vertoont geen droge schilfertjes en kan soms wat blinken door de spanning op de huid die het trekkerige gevoel veroorzaakt.

Droge huid

De droge huid voelt vaak ook trekkerig en onaangenaam. Er zijn dikwijls droge schilfertjes te zien. De droge huid heeft niet alleen een gebrek aan vocht maar ook aan vet.

Vette huid

De vette huid krijgt naarmate de dag vordert een vette, schijnende glans. Dit huidtype wordt soms gekenmerkt door puistjes, zwarte punten en grove, open poriën.

Acnehuid

De acnehuid is meestal vet en heeft vaak veel glans, maar kenmerkt zich ook door de aanwezigheid van ontstoken witte en rode puistjes.

Gemengde of gecombineerde huid

De gemengde huid kan droog aanvoelen aan de ogen en de kaken, maar toch glanzen op de T-zone (voorhoofd, neus, kin). Dit huidtype is heel individueel.

Gevoelige huid

De gevoelige huid reageert snel na het aanbrengen van nieuwe producten. Zij kan ook reageren op de wrijving van een product, van je washandje of van je kleding. Deze huid wordt snel rood of krijgt gemakkelijk droge rode plekjes die lijken op eczeem. De gevoelige huid reageert vaak ook uitgesproken op erg koude of warme temperaturen.

Couperose huid

De couperosehuid wordt gekenmerkt door rode kaken en een rode neus. In een verder gevorderd stadium zie je de haarvaatjes duidelijk onder het huidoppervlak lopen.

Normale huid

Heb je een egale huid zonder pigmentvlekjes, niet gevoelig voor de zon, niet droog en niet vet, dan ben je gezegend.

Bron: ‘Mijn Huid’ van Caroline Thilemans (Lannoo – € 19,99)

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.