Home FASHION & BEAUTY How to: de perfecte winged eyeliner

How to: de perfecte winged eyeliner

Tips van onze experten!

Reporters
Bij eyeliner addicts ziet het er verraderlijk simpel uit… Ben jij ook fan van de winged ­eyeliner? Met onze tips doe je het ­voortaan als een pro.

De perfecte eyeliner:

Eyeliner combitips

  • At the office: hou de wing subtiel en ga voor een nude lippenstift.
  • Retro: combineer met knalrode lippen en ga voor een brede ­vleugel.
  • Liever een zachtere look? Zet de wing dan met zwarte oog­schaduw en een schuin afgesneden kwastje. Zo oogt je make-up ­minder hard dan als je een nat eyelinerstifje gebruikt.

Zo maak je the perfect wing

Winged eyeliner

Stap 1: bepaal de richting van je wing door een denkbeeldige lijn te trekken van je buitenste ­wimpers tot het einde van je wenkbrauw. Teken daar ­vervolgens een fijn streepje.

Stap 2: vertrek van de ­uiterste punt van je vleugeltje en trek een rechte lijn naar het ­midden van je bovenste wimperrand.

Stap 3: verbind die lijn met je binnenste ooghoek.

Stap 4: kleur de ruimtes ­tussen de lijnen en je ­wimperrand in.

Stap 5: huidkleurige plekjes ­tussen je wimpers kunnen voor ‘zwevende’ eyeliner zorgen. Vul gaatjes op door ze bij te kleuren met het puntje van je eyeliner tot je hele lijn gitzwart is.

Stap 6: optioneel: perfectioneer het randje van je wing door ­erlangs te gaan met een kwastje met huid­kleurige concealer. Geveegd? Veeg vlekjes weg met een wattenstaafje en een beetje make-upremover.

Dit moet je weten over eyeliner

Net als je huid kunnen ook je oogleden wat vet van textuur zijn. Dat kan ervoor zorgen dat je eyeliner afgeeft op de rest van het ooglid. Gebruik een oogschaduwbasis of ga voor een waterproof eyeliner om dat te vermijden. Laat het lijntje ook altijd volledig drogen voor je mascara aanbrengt.

Eyeliner bestaat in álle soorten en maten, maar een winged liner maak je het best met een ­vloeibaar exemplaar. Ben je een liner newbie? Probeer eens een eyeliner met een vilten ­applicator, die zijn foolproof.

Een open blik krijg je als je alleen bovenaan eyeliner aanbrengt en veel mascara op je bovenste wimpers doet. ­Onderaan een lijntje doet je ogen kleiner lijken omdat je werkt met strakke, harde lijnen in een eyeliner.

 

Op zoek naar meer? Hier vind je vier keer inspiratie voor je eyeliner. Ook dit gekke trucje zou je helpen om je eyeliner aan te brengen. Hier zijn nog snelle fixers voor 5 beautyproblemen, inclusief eentje voor je eyeliner.

Bron: Flair 37, 2015 – Tekst: Martine Verhoeven

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.