Home FASHION & BEAUTY Heb jij een Netflix-gezicht? Ontdek het hier.

Heb jij een Netflix-gezicht? Ontdek het hier.

Oh neen, is dat een rimpel?

Dailymail.co.uk
Een Netflix-gezicht, het bestaat. Skincare-experten leggen uit hoe bingewatchen een negatief effect heeft op je huid. Crap, wij hebben gisteravond net een Netflixmarathon gedaan.

Eentje is geentje. Eens je begint te kijken op Netflix naar een serie kan je moeilijk stoppen. Maar vier uur lang naar 'Orange is the New Black' kijken, laat ook sporen na op je gezicht blijkbaar. Dermatologen waarschuwen zelfs voor de gevolgen van urenlang series kijken.

Let there be light. Of niet?

'Huh', denk je nu? Oké, van zoveel zetelhangen, word je niet fitter. Maar dat nu ook je gezicht er al onder lijdt? Wees gerust, het heeft niets te maken met de series hoor, maar met het licht dat je televisietoestel of het computerscherm uitstoot. Dermatologe Justine Hextall zegt dat er een steeds groter bewijs is dat het licht dat uitgestoten wordt door smarthphones en computerschermen (high energy visible light, HEV), in de diepere huidlagen kan penetreren. Het resultaat is een Netflix-gezicht met verminderd collageen en minder eslastine, de structuren die de huid stevig en jeugdig houden. Uiteindelijk tekent het Netflix-gezicht zich af met fijne lijntjes, rimpels en een verslapping van de huid. Crap, misschien moeten we toch maar 'ns een boek lezen.

Netflix-gezicht

Bron: Dailymail.co.uk, een Netflix-gezicht vertoont fijne lijntjes, rimpels en een verslapping van de huid.

Buiten bingewatchen

Buiten bingewatchen blijkt nog erger te zijn. Een laptop of een smartphone buiten gebruiken, verhoogt de blootstelling aan UVA en UVB door de reflectie van het scherm. Door de verhoogde UV-blootstelling, gecombineerd met de blootstelling aan het HEV-licht, raden experten aan om je gezicht bijzonder goed te beschermen als je buiten series gaat bekijken.

Lees ook

Fan van 'Grey's Anatomy'? Dan vind je deze 10 toppers op Netflix vast ook leuk!

9 series om met je lief te kijken

Netflix: onze selectie tegen de Monday blues

Is dit de nieuwe Netflix?