Home FASHION & BEAUTY Fashion AHA: dit is de reden achter die flapjes met drukknopen op de...

AHA: dit is de reden achter die flapjes met drukknopen op de schouder van je jas

Mooi én handig!

© Shutterstock

Er was een tijd van epauletten om je schouders in de verf te zetten, en daarna werden jassen op die plaats versierd met flapjes met drukknopen. Die laatste blijken eigenlijk ook heel functioneel te zijn.

We zijn nooit te oud om nog iets bij te leren, en zeker niet als het ons leven een stuk makkelijker kan maken. Er is niks zo vervelend als een handtas die steeds van je schouder af glijdt. Je zou haast de hele tijd als Michael Jackson in ‘Thriller’ moeten rondlopen – met één schouder fel omhoog – om ervoor te zorgen dat je favoriete accessoire niet tegen de grond knalt.

Vervelend probleempje

De oplossing voor dit vervelende probleempje hangt waarschijnlijk al een aantal maanden of zelfs jaren in je kleerkast! Heel wat jassen hebben namelijk flapjes met drukknoppen op hun schouders, en nu blijkt op sociale media dat deze eigenlijk meer zijn dan alleen versiering. Ze hebben wel degelijk een functie en dat is: je handtas mooi op je schouder houden. Je doet het knopje open en schuift het hengsel onder het flapje, knopje dicht et voilà.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Iemand op Twitter postte een foto van haar geniale ontdekking. ‘Ik heb er 18 jaar over gedaan om te weten te komen dat die vreemde schouderknoopjes ervoor moeten zorgen dat je handtas niet afzakt.’ Ze was blijkbaar niet de enige die dit mindblowing vindt, want heel wat mensen reageerden enthousiast.

Volgens sommigen kennen de schouderflapjes hun oorsprong in het militaire uniform, waar ze gebruikt werden door soldaten om hun materiaal op z’n plaats te houden. Of dit nu echt de waarheid is of een broodje aap, het kan ons geen snars schelen. Wat wij onthouden is dat we voortaan zelfs een Weense wals kunnen dansen en onze sacoche schoon tegen ons bevallig lijf blijft plakken. Score!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.