Home FASHION & BEAUTY Flair Beauty testteam: GHD Oracle

Flair Beauty testteam: GHD Oracle

'Het is een prijzige krultang, maar ik moet toegeven: mijn krullen bleven nog nooit zo lang zitten.'

ghd oracle

Charlotte (28), beautyvlogger, volgt de ‘anciens’ onder de beauty-YouTubers al sinds hun beginjaren en ontwikkelde haar make-upskills door urenlang naar hun tutorials te kijken. Ze heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en maakt er haar missie van om de foundation te vinden die onzichtbaar is en haar toch de perfecte glow geeft. Niets helpt haar meer te ontspannen dan de producten in haar badkamerkast te ordenen volgens ‘eerstvolgend-te-testen’.

GHD Oracle: 8,5/10

Prijs/kwaliteit:

265 euro voor een krultang is veel geld. Maar ik moet toegeven dat mijn krullen langer houden dan bij andere krultangen.

Gebruik:

Het is belangrijk dat je deze krultang op de juiste manier gebruikt. Alvorens ik er thuis zelf mee aan de slag ging,  kreeg ik een korte demo van kapper Jochen Vanhoudt.

Dus, hoe gebruik je de krultang? De tang ziet er op het eerste zicht uit als een stijltang, maar dan met een gebogen binnenkant die voor de krul zorgt. Je houdt de tang verticaal aan je haaraanzet en stopt er een lok tussen. Vervolgens draai je hem een kwartslag (over het afgeronde deel) en trek je de tang horizontaal weg van je hoofd. Doe je het niet op die manier, dan zal de krul er minder goed uitzien of zal er helemaal geen krul in je haar zitten (been there, done that). Het is dus even oefenen. Verder moet ik erbij vermelden dat het niet makkelijk is om deze techniek juist uit te voeren bij jezelf, zeker voor de lokken achteraan je hoofd.

Pluspunten:

  • De krullen houden opvallend lang! Met andere krultangen heb ik nog nooit zo’n langhoudend resultaat gehad. Ik heb erg dun haar dat na het krullen heel snel weer uitzakt, tenzij ik er een halve flacon haarlak op verstuif. Ik probeerde de krultang meteen na het wassen uit. Meestal is dat niet bevorderlijk voor de houdbaarheid, maar toch zaten de krullen er de volgende dag nog mooi in. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat je met twee platen werkt en iedere lok dus langs twee zijden verwarmd wordt.
  • Het effect is vrij messy en daar hou ik wel van. Ik moet er wel bij zeggen dat dat waarschijnlijk vooral ligt aan het feit dat ik de techniek nog niet helemaal onder de knie heb. Dat zorgt ervoor dat de ene krul er wat vaster uitziet en de andere wat losser, dat zorgt dus voor een nonchalant effect.
  • Mijn haar glanst heel mooi na het krullen. Wanneer ik een krultang gebruik, worden de lengtes van mijn haar snel dof en droog, maar dat was bij de Oracle absoluut niet het geval. Ik vind het een geruststellende gedachte dat mijn haar er niet beschadigd uitziet na het krullen.

Minpunten:

  • De prijs. Je betaalt 265 euro voor een krultang waarmee je niet zo heel veel kan variëren.
  • Het lijkt me geen krultang voor dummies. Het duurt even voor je de techniek onder de knie hebt, ik vond het een beetje vergelijkbaar met krullen met een stijltang. Als je dat goed kan, is dit waarschijnlijk ook een makkie.
  • De krultang is niet de handigste om bij jezelf te gebruiken, omdat je ze verticaal moet houden en moet wegtrekken van je hoofd. Aan de voor- en zijkanten van je hoofd is dat geen probleem, maar achteraan is het wat moeilijker.

Een blijver?

Ja, ik kijk ernaar uit om er verder meer te experimenteren.

Productinfo

Oracle – € 265 – GHD, verkrijgbaar bij Jochen Vanhoudt Salon, Jezusstraat 39 in Antwerpen.

Foto 1: meteen na het krullen.

Foto 2: dag twee.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.