Home FASHION & BEAUTY Beauty Flair Beauty testteam: Comforting Micellar Shampoo van Nivea

Flair Beauty testteam: Comforting Micellar Shampoo van Nivea

'Heel goed, topproduct aan een lage prijs.'

Chef lifestyle Judith (36) is beautyaddict sinds ze op haar veertiende al stiekem het Estée Lauder-serum van haar moeder gebruikte. Test élke mascara en foundation die de redactie bereikt, gebruikt verder nagenoeg geen make-up, maar des te meer skincare-producten. Een verhoogde hartslag wordt bij haar vastgesteld wanneer ze een steengoed budgetproduct ontdekt.

Comforting Micellar Shampoo van Nivea: 8,5/10

Geur/textuur

De textuur is gelachtig, de geur heel fris. Ik vind het meteen een topper en hoop dat de geur na het wassen blijft hangen.

Pluspunten

Ik testte eerder al een micellaire shampoo, maar die schuimde helemaal niet. Deze doet dat wel en dat vind ik persoonlijk aangenaam. Je hebt maar een beetje nodig en het schuim is superdik en zacht. De shampoo reinigt je haar intens, maar mild, en ik heb de indruk dat ik een volgende shampoobeurt een dag kan uitstellen. Wat ik nog het beste vind aan deze shampoo is dat hij ook aandacht heeft voor je hoofdhuid. Veel shampoos zadelen mij op met een trekkerige (en in de winter zelfs jeukerige) hoofdhuid. Deze doet dat niet, en daarom alleen al ben ik er fan van.

Minpunten

Ik kan eigenlijk niets bedenken: de dop is handig, hij is niet duur én werkt even goed als mijn shampoo van een duur kappersmerk. Misschien een bijbehorende conditioner ontwikkelen, Nivea?

Zou ik het opnieuw kopen?

Absoluut. Ik heb mijn vaste shampoo bedankt voor bewezen diensten en vervangen door deze. Ik was er ook de haren van de kinderen mee, zo mild (en toch efficiënt genoeg na een wilde speelbeurt in de zandbak) is hij.

De micellaire trend is al een tijdje op gang. Het principe is eenvoudig: de micellen in de producten hechten zich aan vuil en worden zo met water weggespoeld waardoor ze extra goed reinigen. De micellen in de shampoo trekken vuil, onzuiverheden en talg aan en je haar wordt écht grondig gereinigd, zonder dat je haar en hoofdhuid droger worden. Dat is de kracht van deze shampoos. De zuiverende variant is voor de vette hoofdhuid, de comforting voor de gevoelige. Ik probeerde de shampoo ook zonder conditioner erna te gebruiken en mijn haar was opvallend zacht.

Purifying Micellar Shampoo en Comforting Micellar Shampoo – € 4 – Nivea, drogist.

Lees meer beauty reviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.