Home FASHION & BEAUTY Fashion Hoe lang mag je een joggingbroek dragen zonder ze te wassen?

Hoe lang mag je een joggingbroek dragen zonder ze te wassen?

Asking for a friend.

joggingbroek
© Getty

Laten we eerlijk zijn. Het zijn hoogdagen voor onze joggingbroeken, want onze favoriete jeans heeft al weken de buitenkant van onze kledingkast niet meer gezien. Maar hoeveel dagen mag je je chill pants dragen vooraleer je ze moet wassen? Hoog tijd voor een overzicht.

Als je een legging draagt om te sporten, moet je ze idealiter na elke training wassen. Draag je ze nu echter eerder om te chillen? Dan kan je één tot twee dagen wachten vooraleer je ze in het wasmachine gooit. Zo ben je er zeker van dat de stof zijn elasticiteit langer zal behouden.

Goede richtlijn

Wie zijn joggingbroek niet elke dag kan of wil wassen, hoeft dit dus niet te doen. ‘Een maximum van vier dagen is een goede richtlijn om te volgen’, aldus dermatoloog Pierre Peterson in een interview met Bustle. Volgens hem kan je dus drie tot vier dagen zonder je jogging te wassen.

Je trainingsbroek langer dan vier dagen aanhouden zonder te wassen, is niet aangeraden omwille van hygiënische redenen. ‘Olie, bacteriën en zweet hopen zich meer en meer op waardoor je last kan krijgen van een jeukende huid.’ Daarnaast kan dit ook zorgen voor vlekken of eventuele geurtjes, ook als je je huis niet verlaat.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.