Home FASHION & BEAUTY Fashion COOL: Vans lanceert samen met het Van Gogh Museum deze kunstzinnige sneakers

COOL: Vans lanceert samen met het Van Gogh Museum deze kunstzinnige sneakers

Dit is er eentje voor de sneaker addicts!

© Vans - Van Gogh Museum

Sneakerfans opgelet! Het Amerikaanse merk Vans heeft de handen in elkaar geslagen met het Amsterdamse Van Gogh Museum voor een wel heel speciale collectie. Jij kan binnenkort namelijk een paar unieke sneakers scoren met daarop meesterwerken als ‘Amandelbloesem’ en ‘Zonnebloem’. Of wat dacht je van een exemplaar met een zelfportret van Van Gogh?

Ook al ben je misschien een leek in de kunstgeschiedenis, iedereen kent een grootmeester als de Nederlandse Vincent Van Gogh. Zijn creaties vol emotie en prachtige kleuren behoren tot een van de duurst geveilde schilderijen ter wereld. Een groot deel daarvan kan je trouwens live bewonderen in het Van Gogh Museum in Amsterdam, maar dankzij een samenwerking met skatemerk Vans loop jij binnenkort misschien wel rond met een paar kunstzinnige sneakers.

Vier van zijn belangrijkste werken dienden als inspiratiebron voor de collectie, namelijk de kunstwerken ‘Schedel’, ‘Amandelbloesem’, ‘Zonnebloem’ en een zelfportret van de grootmeester. Je shopt ze in de klassieke modellen van Vans zoals de Old Skool met de iconische witte streep erop en de comfortabele Slip-On. Er is zelfs een paar met daarop de beroemde brieven die Van Gogh aan zijn broer schreef. Maar de collectie bestaat niet alleen uit sneakers! Je kan ook hoodies, T-shirts en zelfs een petje shoppen.

Als je nu al enthousiast die bankkaart bovenhaalt, moet je wel nog even geduld uitoefenen. De collectie zal pas vanaf volgende week vrijdag in de winkels liggen en ook online te koop zijn via de website van Vans en die van het Van Gogh museum. De prijzen vallen trouwens goed mee: van 45 euro voor een pet tot 150 voor een kunstzinnige bomberjack.

Lees ook: