Home FASHION & BEAUTY Fashion AHA: deze app vertelt je hoe ethisch verantwoord jouw favoriete merk is

AHA: deze app vertelt je hoe ethisch verantwoord jouw favoriete merk is

Zo shop je met een gerust geweten!

Heel wat merken komen steeds vaker in het nieuws omwille van onethische praktijken. Shop jij liever bij een beautylabel dat niet test op dieren of bij een modeketen die haar werknemers correct behandelt? Wel, dat kan nu heel eenvoudig dankzij de app Good On You.

Hoewel Good On You al in 2015 gelanceerd werd, wint de app nu pas aan populariteit. En terecht, want de insteek van de applicatie is echt geniaal. Aan de hand van een vijfsterrensysteem kan je namelijk heel eenvoudig achterhalen hoe ethisch verantwoord je favoriete merk nu eigenlijk is, van Levi’s tot zelfs Zara en H&M. ‘We beseften dat steeds meer mensen ethisch verantwoorde keuzes willen maken wanneer ze winkelen, maar het is moeilijk om door merken heen te kijken die zich groener voordoen dan ze zijn. Mode is niet zoals eten, waarbij de ingrediënten op het etiket staan. Het is een gigantische, complexe industrie met ondoorzichtige ketens waar mensen vaak niet aan uit kunnen’, vertelt oprichtster Sandra Capponi aan website Dazed & Confused.

Om de scores up-to-date te houden, wordt er trouwens continu onderzoek gevoerd naar hoe labels zich gedragen en hoe ze hun productie aanpassen. Maar dat is niet alles. Je ontdekt er naast de scores ook nieuwe ecologisch verantwoorde labels, shopt er exclusieve aanbiedingen én creëert er verandering. Je kan een label namelijk eenvoudig een berichtje sturen om hen erop te wijzen dat ze beter zouden moeten doen of dat ze net heel goed bezig zijn. Wij zijn fan!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.