Home FASHION & BEAUTY Een must deze zomer: streepjes

Een must deze zomer: streepjes

Kies de juiste look

Reporters
Marc by Marc Jacobs, Balmain, Dolce & Gabbana en Michael Kors hebben het ons al laten zien: gevangenisstreepjes zijn de grote zomertrend van 2013.
Merken als Mango, H&M en Zara hebben er hun rekken alvast mee gevuld. Dikke strepen zijn dus wel degelijk een must deze zomer, ook al zagen we ze in de Fashion Week van 2012 al de revue passeren.
Kylie Minogue heeft dat goed begrepen. Zij laat de horizontale strepen dankzij de taille van haar jurk goed uitkomen. De jurk is niet te kort en niet te lang en de strepen zijn niet te breed en niet te smal: goed gedaan, Kylie!

Opgelet met streepjes

Het positieve nieuws is dat streepjes in al hun verschillende vormen bij elke mogelijke lichaamsbouw passen. De valkuil? Deze print trekt zo de aandacht dat hij moeilijk te combineren is. Denk dus twee keer na voor je je keuze maakt.

Het is bijvoorbeeld af te raden om volledig in streepjes gekleed te gaan, tenzij je fan bent van de Daltonbroertjes. Als je beslist om verticale met horizontale streepjes te combineren, kies je wel best dezelfde soort strepen.

Als je niet de supersmalle taille van Kate Moss hebt, laat je horizontale streepjes overigens beter links liggen. Om safe te spelen kan je je streepjes altijd met een basic, effen stuk combineren.

Nog steeds niet overtuigd? Denk er dan aan dat streepjes een van de weinige prints zijn die je uitstekend met een accessoire kan combineren (handtas, haarband, hoed, bikini…).

mode rayures tendance lignes

1) Voor een casual look: short Asos, € 46,39

2) Voor een rocklook: bloes Asos, € 42,42

3) Voor een girly look: bloes Asos, € 37,11

4) Voor een trendy look: broek Asos, € 46,39