Home FASHION & BEAUTY Fashion DIY: TikTokkers tonen hoe je tie-dye T-shirts maakt met rode wijn

DIY: TikTokkers tonen hoe je tie-dye T-shirts maakt met rode wijn

Wij trekken alvast een flesje open vanavond!

tie-dye
© Tyler McRobert via Unsplash

Voorlopig is het even geen weer om een terrasje te doen, dus je zal je binnen bezig moeten houden. Heb jij de afgelopen maanden alleen elk boek in je boekenkast gelezen of elke film die op Netflix staat gezien? Dan hebben wij nog een tip voor jou. Heel wat TikTokkers maken namelijk hun eigen tie-dye T-shirts of sweaters met de hulp van rode wijn. Wij trekken alvast een flesje open vanavond!

Dat ze op TikTok redelijk kunstzinnig en inventief zijn, wisten we al langer. Zo hebben we er al heel wat handige hacks op vlak van eten en make-up de revue zien passeren, maar uiteraard mag ook de inhoud van je kleerkast niet genegeerd worden.

Tie-dye met rode wijn

Tie-dye is dit seizoen namelijk ontzettend hip. Heb jij alleen nog geen stuk met deze hippieprint in je kleerkast hangen? Dan hoef je niet per se naar de dichtstbijzijnde winkel te hollen, want je kan ook gewoon zelf aan de slag gaan. Heel wat TikTokkers laten namelijk zien hoe je met de hulp van rode wijn je eigen tie-dye T-shirt of sweater kan maken. En de resultaten zien er alvast ontzettend geslaagd uit! Opgelet: probeer het trucje misschien niet meteen uit op je favoriete trui, maar kies voor een bovenstukje dat je niet vaak meer draagt. Je weet maar nooit…

@haleyorona7I’ll never have to worry about spilling wine on my sweater again now♬ original sound – carmencitaaa2121

Voor deze DIY heb je geen speciale producten of bleekmiddel nog. Gewoon een fles rode wijn is al voldoende! Het principe is voor de rest hetzelfde. Je gaat het gekozen item bij elkaar frommelen en vervolgens bevestig je op de juiste plaatsen enkele elastiekjes. Next up: de fles rode wijn erbij halen.

Hierna kan je op een aantal verschillende manieren verdergaan. Een eerste optie is om de trui enkele uren te laten weken. Nadien schuif je hem nog een halfuur tot een uur (naargelang hoe groot het gekozen item is) op 170 graden in de oven. Geen zin om je trui in de oven te steken? Kook dan je rode wijn voor je de trui gaat besprenkelen en laat nadien alles goed weken in een afgesloten zak. Vergeet achteraf ook niet om je T-shirt of ander kledingstuk te wassen.

@prettywithleeSince Tie Dye is trending how about I show you how it works with red wine ! ##tiktokpartner ##learnontiktok ##diytiedye ##tiedyeshirt ##diyfashion ##hacks♬ original sound – prettywithlee

Nog enkele tips? Je kan de wijn op verschillende manieren op je trui aanbrengen. Je kan zonder nadenken hier en daar wat uitgieten, maar je kan bijvoorbeeld ook een sprayflesje gebruiken en vervolgens zo aan de slag gaan. Pas wel op dat je niet morst op de kleren die je aanhebt. Om dit te vermijden, kan je het gekozen item in je bad leggen (zo is het opruimwerk ook een stuk sneller gedaan) of gebruik een groot stuk plastic. Verder werkt deze DIY het beste met lichte tinten zoals wit, beige of lichtgrijs. Je hoeft ook niet per se een trui te gebruiken. Je kan net zo goed een jurkje, short of zelfs sokken gebruiken. Good luck!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.