Home FASHION & BEAUTY Deze handige winteressentials moeten in je handtas zitten

Deze handige winteressentials moeten in je handtas zitten

Beauty to go.

Tijdens de winter hebben zowel je gelaat als je lichaam andere behoeften dan in de zomer. We gaven je deze 10 algemene beauty essentials voor de winter al mee, maar wat moet je volgens ons altijd in je handtas hebben zitten als je het koude weer trotseert?

1. Voedende handcrème

Je handen krijgen het tijdens de winter extra hard te verduren en kunnen dus veel verzorging gebruiken. Deze handcrème hydrateert en beschermt je handen en maakt ze vooral on-ge-lo-fe-lijk zacht. En van die heerlijke geur kunnen we al helemaal niet genoeg krijgen.

Baume A Mains Sensuelles – € 13,25 – Kenzoki, bij Ici Paris XL.

2. (Getinte) lippenbalsem

Droge en gescheurde lippen zijn je vast niet onbekend tijdens het najaar. Een lippenbalsem is dus geen overbodige luxe om bij te hebben. Draag je normaal gezien liefst een kleurtje op je lippen, probeer dan eens een getinte lippenbalsem.

Lip Balm – € 7,50 – L'Occitane.
Lip2Cheek Lipstick & Blush – € 37 – RMS, bij Bio'ylab.

3. Olie

Deze verzorgende olie is perfect om droge haarpuntjes te verzorgen en frizzy haar te kalmeren. Je kan ze bovendien ook perfect gebruiken om droge plekken op je lichaam, zoals bijvoorbeeld je ellebogen, te hydrateren.

Oil Treatment – € 34 – Amika, bij Birchbox.

4. Nagelverzorging

Droge handen betekent meestal ook droge nagelriemen en nagels. Een compacte nailbalm eist weinig plaats op in je handtas en zorgt ervoor dat je nagels er ten allen tijde verzorgd uitzien.

Dr. Rescue SOS Balm – € 3,99 – Maybelline, drogist.

5. Hydraterende face mist

Je gelaat 's morgens verzorgen volstaat niet altijd om je huid de hele dag voldoende gehydrateerd te houden. Voelt je huid doorheen de dag wat trekkerig aan of krijg je hier en daar droge plekjes, dan is een hydraterende en kalmerende face mist een handig hulpmiddeltje.

Ultracalming Mist – € 13,75 – Dermalogica.
Doorzichtig toilettasje – € 7,99 – H&M.

Meer winterse beautytips:

3 belangrijke tips om je lippen gezond te houden in de winter

10 beauty essentials om de kou te overleven