Home FASHION & BEAUTY De perfecte rode lippen

De perfecte rode lippen

Een glamoureuze mond

Corbis
Een paar perfecte lippen die iedereen wil kussen, daar moet je wel iets voor doen. Lees hier hoe je je lippen onweerstaanbaar kan maken!

Een goede rode lippenstift in je handtas is een must! Rode lippen staan voor vrouwelijkheid en glamour en zijn hét wondermiddel tegen een dipje. Maar opgepast: je rode lippenstift perfect aanbrengen, neemt wel wat tijd in beslag. Hier zijn twee handige tips:

1. Als je lippen niet helemaal symmetrisch zijn, wees dan niet bang om een beetje vals te spelen met een lippotlood.

2. Voor je je lippenstift aanbrengt, 'droog' je ze even met een papieren zakdoekje. Doe dan een eerste laag op en bepoeder je lippen een beetje. Door het poeder zal de lippenstift langer blijven zitten. Breng ten slotte een laatste laag rode lippenstift aan.

Beautytips voor glamoureuze lippen:

1. Bewaar je lippenstiften en -potloden in de koelkast. Ze zullen harder zijn en dus makkelijker te gebruiken.

2. Voor je eisprong zijn je lippen op hun mooist. Ze zijn dan extra volumineus.

3. Net als je huid profiteren je lippen er 's nachts van om te herstellen. Zet dus een lippenbalsem op je nachtkastje en ga niet slapen zonder een beschermlaagje!

4. Kies overdag voor verzorgende lipgloss. Zo blijven je lippen mooi en zijn ze toch beschermd tegen uitdroging en uv-stralen!

5. Gebruik je dagelijks een hydraterende balsem, maar heb je nog steeds last van droge en gebarsten lippen? Raadpleeg dan je apotheker of dermatoloog, misschien heb je een tekort aan vitamine B2.