Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5 redenen waarom je écht toner moet gebruiken

Het is een stap die jullie vaak overslaan of gewoon vergeten: toner aanbrengen op je gezicht. Jammer, want het kost je maar vijf seconden én je huid gaat er serieus van stralen. Wij geven je nog een paar redenen om metéén een toner aan te schaffen.

Natuurlijk zijn we het reinigen, exfoliëren en hydrateren al gewend, maar er zit toch nog een extra stap tussen een vlekkerige, trekkerige huid en een glad éclat: de toner. Die wordt vaak als een uitdrogend en onnodig product beschouwd, maar toner is echt een onmisbare stap in elke verzorgingsroutine, met heel wat voordelen voor alle huidtypes. Wat het eigenlijk is? Een toner is een op water gebaseerde lotion die de bovenste lagen van de huid hydrateert om uitdroging te voorkomen. En om deze redenen zit hij in onze dagelijkse huidroutine:

Een toner laat je huid bijtanken. Als je een laagje toner op je gezicht laat opdrogen voor je je dagcrème aanbrengt, krijgt je huid een flinke hydratatieboost. Gebruik wel een formule zonder alcohol, want die droogt de huid uit.

Een toner gaat de strijd aan met uitdrogende stoffen in kraantjeswater. Chloor, mineralen en chemicaliën zorgen ervoor dat ons kraantjeswater geschikt is om van te drinken en een bad in te nemen, maar ze kunnen je velletje ook uitdrogen. De witte film die achterblijft op je douchedeur zit wel degelijk ook op je huid. Je verwijdert dat laagje met een paar veegjes toner. Resultaat: een fris en proper gezicht.

Een toner houdt de pH-waarde van je huid in balans. Als je zeep of reiniger met een traditioneel hoge pH-waarde gebruikt, zal je huid snel trekkerig gaan aanvoelen. Toner bestrijdt dat effect en houdt de zuurtegraad van huid gezond.

Een toner tilt je huid naar een hoger niveau. Afhankelijk van de samenstelling kan een toner de huid kalmeren (eucalyptus), de hoeveelheid talg binnen de perken houden, hydrateren (hyaluronzuur), de bloedcirculatie stimuleren (ginseng), acne bestrijden (toverhazelaar), enzovoort. Hij maximaliseert het effect van je dagcrème en serum zelfs, dus voor je die aanbrengt, grijp je best even naar je flesje toner.

Een toner ondersteunt de natuurlijke beschermlaag van je huid. Als je je huid voorziet van essentiële hydratatie en voedingsstoffen, herstel je haar beschermingsmechanisme. Ze wordt op die manier minder gevoelig voor schade van buitenaf, zoals milieuvervuiling. Een toner zorgt dus voor een gezond en gebalanceerd velletje.

Conclusie: een goede huidverzorging hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd in beslag te nemen. Zorg er gewoon voor dat je de juiste producten voor jouw huid gebruikt en dat je zowel ’s morgens als ’s avonds een reiniger, toner en hydraterende crème gebruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '