Home FASHION & BEAUTY Beauty Catwalk-It-Yourself: drie keer eyeliner voor mensen met twee linkerhanden

Catwalk-It-Yourself: drie keer eyeliner voor mensen met twee linkerhanden

Hoe krijg je de perfecte rechte lijn?

Eyeliner
Joppe De Campeneere

Eyeliner is voor velen de meest gevreesde stap in hun make-uproutine. Hoe krijg je je lijn net perfect recht, hoe laat je je twee ogen matchen, hoe vermijd je pandaogen? Voor deze drie originele linerlooks hoef je niet te stressen: zelfs met twee linkerhanden kan je ze tot een goed einde brengen.

Iedereen die into make-up is, kent het wel, de struggle met eyeliner. De winged liner die zo populair is, is helemaal niet zo makkelijk om juist te krijgen, en bibberende handen of onprecieze borsteltjes zorgen veel te vaak voor lichte nervous breakdowns. Gelukkig biedt de catwalk alternatieven voor mensen die wel met liner willen experimenteren maar nog niet helemaal de winged liner onder de knie hebben. En ben jij toch al een meester in de zwarte kunsten van eyeliner? Dan kunnen deze looks misschien eens iets anders zijn dan je traditionele go-to wing.

It’s all in the details

Eyeliner

Je zal het mij niet snel horen zeggen, maar soms is less echt more. Daarmee bedoel ik vooral dat je soms niet veel nodig hebt om een impact te maken. Neem deze hyperminimalistische liner: meer dan een streepje onder je oog is het niet, en toch maakt het een verschil en geeft het je look een onverwachte touch. Minimale moeite, maximaal effect, zo zien we het graag!

Zet er een punt achter (of voor)

Eyeliner

Akkoord, een winged liner tot een goed einde brengen is een hele taak, maar met één simpele lijn krijg je een beetje hetzelfde effect, zonder de moeilijkheden. Een fijn detail is het puntje in de inner corner dat perfect samenwerkt met het lijntje.

Voor de artistieke ziel

De twee vorige looks waren eerder minimalistisch en simpel, maar ook maximalisten kunnen een beetje fun hebben met liner. Voor deze look heb ik me eigenlijk vooral geïnspireerd op een collectie van Chanel uit 2014, die volledig rond paint brush strokes draaide. Basically: voor deze look kan je heel messy zijn en gewoon doen wat je wil, waar je het wil. Ik heb de liner gefocust op de buitenhoeken van mijn ogen, maar it’s all up to you. Het belangrijkste is: have fun with it. Make-up heeft geen regels, en als je het niet leuk vindt, was je het gewoon af en begin je opnieuw. That’s all!

Eyeliner

Door Joppe De Campeneere

Lees ook: