Home FASHION & BEAUTY Breng jij je oogcrème wel juist aan?

Breng jij je oogcrème wel juist aan?

Ja, er is een belangrijk regeltje voor

De huid rond je ogen is heel dun en kwetsbaar en verdient wat extra aandacht. Bovendien kunnen kraaienpootjes zich al vanaf je early twenties beginnen te vormen. Belangrijk om dat te voorkomen, is oogcrème gebruiken. En dan vooral hoe je hem aanbrengt.

1. De juiste plaats

De oogcrème kan z'n werk pas goed doen als jij hem op de juiste plaats aanbrengt. We hebben de neiging om de crème aan te brengen op de plaats waar walletjes en kraaienpootjes zich vormen, maar dat is niet altijd juist.

Je oogkas – het bot onder je oog – is de perfecte indicator om te weten waar je de crème moet aanbrengen. Hoger dan het been kan je beter niet gaan, want hoe dichter bij je oog je het product aanbrengt, hoe meer kans dat je ogen geïrriteerd raken. Volg het been van binnen naar buiten toe en eindig ongeveer op de plaats naast je ogen waar kraaienpootjes het vaakst zichtbaar zijn. Tenzij het anders op de verpakking staat kan je oogcrème ook beter niet aanbrengen op je oogleden, dat kan zorgen voor irritatie.

2. Deppen, nooit wrijven

Omdat de huid rond je ogen zo dun is, is het heel belangrijk dat je ze met zachtheid behandelt. Dat wil zeggen: nooit wrijven. Of het nu bij het ontschminken is of wanneer je oogcrème aanbrengt, deppen is de boodschap. Zo werk je meteen ook de vochtophopingen weg.

Neem een beetje oogcrème op je vingertop en dep die op je oogkas. Blijf deppen tot de huid het product heeft opgenomen. Je beschermt zo niet alleen de dunne huid, het product zal door het deppen ook beter in de huid dringen.

Lees ook:

Zo vermijd je kraaienpootjes

Dit zijn de twee stappen in je ochtendroutine die je niet mag overslaan

Een droge huid? Zo pas jij je make-up aan