Home FASHION & BEAUTY Fashion Bottega Veneta lanceert nieuwe ‘halsketting’ en het internet gaat los

Bottega Veneta lanceert nieuwe ‘halsketting’ en het internet gaat los

‘Oma heeft gebeld. Ze wil haar telefoondraad terug!'

Sfeerbeeld catwalk Bottega Veneta 2020 © Getty

Een tijdje geleden schreven we nog hoe Bottega Veneta ons als een blok voor chunky laarzen liet vallen. Toch geeft het trendstuk dat het luxelabel ons nu voorschotelt ons spontaan de slappe lach. In de webshop prijkt sinds kort namelijk een halsketting die veel wegheeft van een oude telefoondraad…

Debardeurs met vrolijke motiefjes, blouses met bombastische kragen en ja zelfs frivole slaapjurken. Je oma zag de laatste tijd al flink wat kledingstukken de revue passeren die bij haar al jaren in de kast hangen. Onder het motto ‘alles komt terug‘ probeert ze je nu hoogstwaarschijnlijk dan ook andere stukken uit haar garderobe aan te smeren. Maar als je echt on trend wil zijn, ga je maar beter aan de haal met haar oude telefoontoestel.

Cultmerk Bottega Veneta lanceert namelijk een nieuwe halsketting die net een versneden telefoondraad lijkt te zijn. Al komt het ding niet in het klassieke zwart, maar wel in wit en een snoepkleurtje: lavendel. Mocht het design je nog niet genoeg aan het lachen brengen dan zal het bijhorende prijskaartje dat heus wel doen. Wie het it-item namelijk om de hals wil, mag daarvoor een schamele € 1500 ophoesten. Aca-scuse me? Aca-believe it!  Je accessoires op elkaar afstemmen is trouwens ook een optie, want in de webshop prijken ook bijpassende oorbellen én een ring.

© Bottega Veneta

Mikpunt van spot

Van ‘Oma heeft gebeld. Ze wil haar telefoonsnoer terug’ tot ‘Ik wil gewoon weten of iemand hier echt 2k voor heeft neergeteld. DM me alsjeblieft’: het zijn maar enkele hilarische reacties die je terugvindt op Twitter, YouTube en Instagram. Toch zullen echte fashion queens de ketting, die trouwens deels uit zilver bestaat en dus geen plastic, wel kopen. Klinkt bizar, maar ergens is het wel logisch. Net doordat de halsketting the talk of the town vormt, zullen trendwatchers en fans van het luxueuze label hem wel willen scoren. Het zou ons dan ook niet verbazen, moest de halsketting uitverkocht raken en vervolgens op tweedehandssites opduiken voor een aanzienlijk hoger bedrag. Een certificaat vragen, is dan wel aangeraden…

Het is bovendien niet de eerste keer dat Bottega Veneta zulke opmerkelijke ontwerpen op de markt brengt. Eerder kwam het label al aanzetten met een handtas die op een hondenpoepzakje leek. Wij zijn alvast benieuwd welk apart stuk er volgende keer met alle aandacht gaat lopen.

Lees ook: