Home FASHION & BEAUTY Beauty Flair Beauty testteam: Born To Run van Urban Decay

Flair Beauty testteam: Born To Run van Urban Decay

'Het doosje bevat zowel enkele neutrale tinten als kleuren die iets feller zijn, dus je kan er echt oneindig veel verschillende looks mee creëren.'

Webredactrice Sandie (27) schuimt continu Pinterest af in haar zoektocht naar het perfecte kapsel, is verslaafd aan felle lipstickkleuren, kan niet zonder haar lifesaving concealer én haar kat Ellie (maar dat is een ander verhaal).

Born To Run van Urban Decay: 9,5/10

Prijs/kwaliteit

De oogschaduwpaletten van Urban Decay zijn niet goedkoop, maar in ruil krijg je wel topkwaliteit. In het palet Born To Run zitten 21 tinten, dus omgerekend per kleur krijg je wel waar voor je geld.

Textuur/geur

De textuur van de oogschaduw is erg fijn en de kleurtjes zijn ook ontzettend gepigmenteerd.

Pluspunten

Als je graag speelt met verschillende kleurtjes, dan is dit echt iets voor jou. Het doosje bevat zowel enkele neutrale tinten als kleuren die iets feller zijn, dus je kan er echt oneindig veel verschillende looks mee creëren. Ook qua finish geeft het palet je voldoende diversiteit, want er zitten zowel matte als glitterkleuren in.

Het originele Naked Palette zit al jaren in mijn collectie, dus ik was erg benieuwd naar dit oogschaduwdoosje van Urban Decay. Ik heb de kleur ‘Blaze’ als basiskleur op mijn bewegend oogkleur gebruikt. Een van de lichtere kleuren uit het doosje, maar nog steeds ontzettend gepigmenteerd. De donkerbruine kleur ‘Good as Gone’ heb ik als accentkleur gebruikt en dit zowel aan mijn bovenste als onderste wimperrand. Ook hier was ik meteen onder de indruk van de pigmentatie. Het effect was van de eerste keer al heel intens, dus ik moest er geen tweede keer met mijn kwast overgaan. Om mijn ooglook af te werken heb ik nog de kleur ‘Breakaway’ gebruikt onder mijn wenkbrauw als higlighter.

Minpunten

Zelf zal ik niet snel een ooglook met opvallende tinten zoals groen maken en daarom vallen er voor mij een aantal kleurtjes weg. Beetje jammer van de prijs, maar dit heeft natuurlijk alles te maken met persoonlijke voorkeur.

Zou ik het opnieuw kopen?

Uit ervaring met mijn Naked Palette weet ik dat een oogschaduwdoosje van Urban Decay jarenlang meegaat. De kleuren die ik vaak gebruik, zijn bijvoorbeeld nog steeds niet op, dus opnieuw kopen is voorlopig niet nodig. Wel kan ik het iedereen aanraden die regelmatig (felle) oogschaduw draagt. De kleuren zijn heerlijk om mee te werken. Zo zijn ze niet te poederig en kan je ze makkelijk in elkaar vervagen. Daarnaast is het ook een ideaal palet om mee te nemen op vakantie, want je kan er werkelijk voor elke gelegenheid een look mee maken.

Born To Run – € 51 – Urban Decay, vanaf midden augustus verkrijgbaar.

Lees meer beautyreviews: