Home FASHION & BEAUTY Fashion Fan van Birkenstocks? Deze fluffy variant houdt je voetjes ook écht warm

Fan van Birkenstocks? Deze fluffy variant houdt je voetjes ook écht warm

De droom van elke thuiswerker!

© Birkenstock

Fluweel, imitatiebont… Een waaier aan zachte stofjes verovert dit seizoen onze garderobe, maar niet alleen die. Ook onze schoenenkast moet eraan geloven. Als je deze winter in slechts één paar schoenen wil investeren, laat het dan een paar donzige Birkenstocks zijn. Het is de droom van elke thuiswerker!

Tijdens de zomermaanden zijn het onze favoriete metgezellen, maar eens de temperaturen naar beneden duiken, moeten we onze Birkenstocks met pijn in het hart opbergen. Toch hoef je voortaan geen dag meer zonder de orthopedische slippers door te brengen, want het Duitse merk voorziet zijn bestseller namelijk van een winterupgrade. Jawel, de klassieke Arizona’s kan je ook in een harige variant in huis halen. Zowel de gespen als het voetbed zijn daarbij voorzien van een zachte teddyvoering. Zo loopt ie meteen een stuk zachter dan de traditionele kurk én houdt ie je voetjes lekker warm.

De comfy slipper wordt weleens meer gekopieerd, maar de winterse variant wordt door ketens als H&M en Zara tot statementstuk van het seizoen gebombardeerd. En dat mag eigenlijk geen verrassing weten. ‘Ugly’ fashion is meer dan ooit een ding en teddy bezorgt ons nu eenmaal warme herinneringen aan onze kindertijd. De stof dringt dan ook door in alle denkbare modestukken: van slippers over stoere vesten tot shoppers waarin je hele hebben en houden past.

Een ware hit

Ook op Instagram zijn deze donzige slippers een ware hit, want we zien de orthopedische sandaal aan de voetjes van alle it-girls verschijnen. Hoewel je prima met blote voeten in de slippers kan glijden, kiezen modemeisjes haast allemaal voor een paar dikke wollen sokken. Het toppunt van gezelligheid! Wat de rest van je outfit betreft, kan je als thuiswerker werkelijk alle kanten uit. Een joggingbroek en een hoodie matchen uiteraard perfect met de teddyslipper, maar ontwerpster TyLynn Nguyen bewijst met een oversized blazer dat het ook een stuk chiquer kan. Perfect voor die Zoom-meetings!

Ook helemaal verknocht aan deze parels van sloffen? Wij zetten alvast enkele teddyslippers voor jou op een rijtje! Kwestie dat je ze nog snel op je wishlist kan zetten voor kerst.

1 / 4
Teddy
Teddy
Teddy
Met imitatiebont
Teddy
Teddy

€ 150 – Birkenstock

Teddy
Teddy

€ 24,99 – H&M

Teddy
Teddy

€ 39,95 – Zara

Met imitatiebont
Met imitatiebont

€ 35,99 – Oysho

Lees ook: