Home FASHION & BEAUTY Fashion SHOPTIP: scoor tijdens ‘Bel Friday’ Belgische mode en meer aan kortingen

SHOPTIP: scoor tijdens ‘Bel Friday’ Belgische mode en meer aan kortingen

Een knipoog naar Black Friday!

© Pexels

Eind november is het weer de hoogdag voor talloze budgetshoppers: Black Friday. Het uitgelezen moment om wereldwijd al wat kerstcadeautjes aan knalprijzen te scoren. Maar in deze bizarre tijden is het meer dan ooit belangrijk om ook lokaal te shoppen, en daarom komen enkele Belgische merken met een eigen concept, namelijk ‘Bel Friday’.

Verlanglijstjes opstellen, inschrijven op nieuwsbrieven voor early access… Budgetshoppers know the drill als het op Black Friday aankomt. Logisch, want de verkoop gaat op zo’n populaire shoppingdag loeihard. Dat effect hopen enkele Belgische merken nu ook te bereiken met ‘Bel Friday’. Tijdens het verlengde weekend van Allerheiligen, van 30 oktober tot en met 2 november, geniet je in tal van Belgische winkels en webshops namelijk van fikse kortingen en onverwachte extra’s.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bel Friday (@belfriday) op

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Onder meer LolaLiza, JBC, Zeb en Torfs, maar ook Standaard Boekhandel en Dreamland prijken bijvoorbeeld op het lijstje van deelnemende winkels. Een lokaal alternatief voor Black Friday dus, want Belgische labels kunnen de steun tijdens deze bizarre tijden absoluut gebruiken. En laat ons eerlijk zijn: er ligt ook gewoon heel wat moois van eigen bodem in de winkels dat tijdens zo’n actie als deze eens in de spotlight gezet kan worden.

Meer dan kortingen scoren

Toch draait het heus niet alleen om een goede omzet draaien. Met Bel Friday willen de Belgische merken ook op sociaal vlak een verschil maken. Dat doen ze door een deel van de opbrengst aan een goed doel te schenken. Voor deze allereerste editie kozen ze het Rode Kruis uit, want door de coronacrisis liepen heel wat van hun acties om geld in te zamelen in het water. De actie loopt daarom zowel in Vlaanderen als in Wallonië, en de organisatoren hebben zelfs al plannen voor een tweede editie!

Lees ook: