Home FASHION & BEAUTY Beauty Combineer verschillende texturen en andere beautytips uit Japan

Combineer verschillende texturen en andere beautytips uit Japan

Het land van de meest vernuftige verzorgingsproducten.

Elke regio in de wereld heeft zo z’n gewoonten, ook als het op verzorgingsroutines aankomt. Als er bij ons een nieuwe trend opduikt is de kans groot dat die ontstaan is in Japan of Korea. Omdat K-beauty intussen al vrij bekend is, gunnen we je liever een blik in de beautygewoontes van de Japanners.

Het verzorgingsritueel van de gemiddelde Japanse vrouw moet zowat het tegenovergestelde zijn van dat van een Française. De regel? Hoe meer stappen, hoe beter. Een watertje hier, een schuimpje daar… De Japanse beautymarkt staat net als de Koreaanse variant bekend voor veel verschillende texturen, waardoor je makkelijk laagje na laagje kan smeren. Voor wie minder tijd heeft, bestaan er ook multifunctionele producten waardoor je stappen kan skippen. Kortom: je pompt zoveel mogelijk ingrediënten in je huid, waardoor elke behoefte aangepakt wordt. Er worden regelmatig nieuwe producten uitgevonden, dus wanneer bij ons een nieuwe skincare-trend opduikt, is de kans groot dat die uit uit Japan, Korea of China overgewaaid komt.

Pomp zoveel mogelijk ingrediënten in je huid, waardoor elke behoefte aangepakt wordt. Hoe meer stappen, hoe beter.

Wat hebben we geleerd?

Ja, je kan verschillende huidproblemen tegelijk aanpakken, maar wel op voorwaarde dat je met verschillende ingrediënten en texturen werkt. Denk aan een toner die je voorhoofd en kin minder vet maakt, een booster die je een stralende teint geeft, een serum dat je huid helpt om vocht vast te houden en een kalmerende crème die je roodheid vermindert.

Favorieten uit Japan

1 / 4
Beauty Smart Water
Deep Cleansing Oil
Enzyme Cleanser
Sensational Foaming Shower Gel
Beauty Smart Water
Beauty Smart Water

Een alles-in-éénproduct op basis van gefermenteerde rijst dat dode huidcellen, talg en lichte make-up verwijdert en je gelaat hydrateert en een gezonde glow geeft – € 36 – Shiseido, parfumerie.

Deep Cleansing Oil
Deep Cleansing Oil

De ideale eerste stap van een dubbele reiniging. Wanneer je hem inmasseert met water, krijgt hij een melkachtige textuur die je make-up vlot verwijdert – € 17,90 (70 ml) – DHC, Ici Paris XL.

Enzyme Cleanser
Enzyme Cleanser

Reinigingspoeders als deze zijn in Japan en Korea al jarenlang populair. Je mengt het poeder met water om je huid te reinigen en tegelijkertijd te exfoliëren – € 24,90 – Babor.

Sensational Foaming Shower Gel
Sensational Foaming Shower Gel

Een zacht doucheschuim met rijstmelk die de huid zacht en soepel maakt, met de geur van Japanse kersenbloesem – € 8,50 – Rituals.

Lees ook: