Home FASHION & BEAUTY Beauty 7 gewoonten om aan je beautyroutine toe te voegen na je twintigste

7 gewoonten om aan je beautyroutine toe te voegen na je twintigste

Hou altijd een gekoeld theelepeltje achter de hand.

Ook al voel je je oneindig achttien, de kans is groot dat je in je early twenties bent als je dit leest. Tijd dus om de feiten onder ogen te zien en je gezicht de verzorging te geven die het op deze leeftijd verdient. Die anti-agingcrèmes hoeven nog niet en dat blijft nog wel even zo, op voorwaarde dat je deze 7 stappen toevoegt aan je dagelijkse beautyroutine.

1 / 7
Foundation 2.0
Oogcrème
IJskoude lepeltjes
Al-tijd ontschminken
Boost je dagcrème
Beperk zonneschade
De magie van highlighter
Foundation 2.0
Foundation 2.0

Gebruik je dagelijks foundation, ga dan op zoek naar een product dat meer doet dan alleen je huid egaliseren. Er bestaan verschillende foundations die ook een hydraterende werking hebben of zelfs vitaminen en antioxidanten bevatten. Een BB- of CC-crème is ook altijd een goed idee als je je gelaat wil egaliseren zonder dat verstikkende gevoel.

Healthy Mix Foundation – € 14,99 – Bourjois, bij Di.

Oogcrème
Oogcrème

Je early twenties is het moment om oogcrème te beginnen smeren, en met smeren bedoelen we eigenlijk tokkelen. De huid rond je ogen is erg dun en gevoelig, je pakt ze dus beter met een zachte hand – of een vingertop – aan. Om fijne lijntjes en de eerste lachrimpeltjes zo lang mogelijk uit te stellen is het belangrijk om de huid rondom je ogen goed te verzorgen en gehydrateerd te houden.

Hyaluron-Filler Oogcrème – € 17,25 – Eucerin, bij Farmaline.

IJskoude lepeltjes
IJskoude lepeltjes

Leg altijd een theelepel (of twee) klaar in de ijskast, zodat je ze kan bovenhalen in geval van nood. Een onrustige nacht of een uurtje te weinig slaap kan genoeg zijn om op te staan met gezwollen ogen. Leg de twee koude lepeltjes een paar minuten met de bolle kant tegen de huid onder je ogen om die te doen ontzwellen. Om de theelepels extra koud te maken kan je ze ook in de diepvriezer bewaren, maar hou ze dan zeker eerst even onder koud water voor gebruik om een pijnlijke situatie te vermijden.

Al-tijd ontschminken
Al-tijd ontschminken

Reinigingsdoekjes, micellair water, reinigingsmelk… Opties genoeg om je te ontschminken, maar als je écht zeker wil weten dat je huid helemaal schoon is, kan het zeker geen kwaad om nog een extra stapje toe te voegen aan dat reinigingsritueel: reinigingsgel of -olie. Als je één moment wil kiezen om je huid grondig te reinigen, doe het dan ‘s avonds. Je gezichtshuid heeft de hele dag als een schild gewerkt, niets doet dan zoveel deugd als een verfrissende reiniging die alle make-upresten en restanten van luchtvervuiling wegwast. Een schone lei om je gezicht nadien de nodige verzorging te geven.

Hydra Végétal Reinigingsgel – € 6,90 – Yves Rocher.

Boost je dagcrème
Boost je dagcrème

Boosters zijn nog relatief nieuw in de beautywereld. Een booster is een soort extraatje dat je rechtstreeks toevoegt aan je dag- of nachtcrème, de werking is gelijkaardig aan een serum dat je voor je crème smeert. Op dagelijkse basis hydrateren helpt om je huid soepel en jong te houden, maar naarmate je ouder wordt, kan het slim zijn om een booster of serum aan je ritueel toe te voegen dat extra inwerkt op bepaalde zaken. Heb je een gevoelige huid, wil je een stralendere teint, of wil je preventief op de veroudering van je huid werken? Ongeacht de doelstelling, we kunnen je garanderen dat er een product voor bestaat dat specifiek jouw eisen vervult.

Energy Booster – € 32,50 – Clarins, bij Ici Paris XL.

Beperk zonneschade
Beperk zonneschade

Als het op zonnebescherming aankomt, hebben we één motto voor twintigers: now is the time. Hoe jonger je bent, hoe groter het risico dat je schade oploopt door de zon, en dat kan zich tientallen jaren later uiten in huidproblemen en zelfs huidkanker. Voor je de deur uitgaat, zou je dus altijd zonnecrème of een ander product met zonnefilter moeten smeren. Een touch-up doorheen de dag is aangewezen, stop daarom een face mist in je tas die je gelaat opnieuw van een beschermlaagje voorziet zonder dat je make-uplook daaronder hoeft te lijden.

Hydrabio Eau de Soin Spf30 – € 11,40 – Bioderma, bij Farmaline.

De magie van highlighter
De magie van highlighter

Je huid is jong en heeft die natuurlijke glow nog, al kan je teint er op minder goede dagen toch wat doffer uitzien. Ga daarom op zoek naar een highlighter die goed past bij jouw huidtype en breng hem aan als laatste stap van je make-uproutine. Droge huidjes kijken beter uit naar een vloeibare of crèmehighlighter, terwijl een vettere huid waarschijnlijk beter af is met een highlighter in poedervorm.

Shimmering Skin Perfector – € 38,76 – Becca, bij Douglas.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.