Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit kan je beter veranderen aan je beautyroutine eens je 30 bent...

Dit kan je beter veranderen aan je beautyroutine eens je 30 bent geworden

Gezichtsyoga? Meghan Markle is ook fan!

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Voor je het weet zijn je twenties voorbij en ben je dertig geworden. Tientallen trouwfeesten en een paar baby’s later (niet allemaal de jouwe, gelukkig) ben je plots hier aanbeland. De tekenen van veroudering zijn nog miniem, maar jij ziet ze wel. Geen zorgen: met een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine hoeven die paar jaartjes extra helemaal niets te betekenen.

1 / 6
Exfoliëren zonder korrel
Anti-aging én antipuistjes
Stap over op een milde reiniger
Investeer in een goede oogcrème
Drenk jezelf in vitamine C
Gezichtsyoga
Exfoliëren zonder korrel
Exfoliëren zonder korrel

Naarmate je ouder wordt, vernieuwen je huidcellen zich trager, met als gevolg een wat doffer uitziende huid en een minder levendige teint. Om dat proces opnieuw kracht bij te zetten, kan je een chemische exfoliant gebruiken. In tegenstelling tot een mechanische exfoliant of scrub bevat die geen korrel die de opperhuid kan beschadigen.

Pschitt Magique Peeling Zonder Korreltjes – € 26,34 – Garancia via Newpharma.be.

Anti-aging én antipuistjes
Anti-aging én antipuistjes

Enerzijds wil je zo snel mogelijk naar die rijkere anti-aging-crèmes grijpen en rimpels geen kans geven. Maar af en toe durft er dan een puistje op te duiken. Om dat te vermijden, kan je beter een serum of lichte dagcrème gebruiken met anti-aging werking. Zo werk je preventief aan fijne lijntjes en rimpels zonder het risico te lopen dat je poriën verstopt raken.

Advanced Time Zone Oil-Free Wrinkle Cream – € 70,90 – Estée Lauder, Ici Paris XL.

Stap over op een milde reiniger
Stap over op een milde reiniger

De natuurlijke oliën die de huid aanmaakt, helpen haar om soepel te blijven. Zodra je huid uitdroogt, heb je meer kans op rimpelvorming. Reinig je gelaat daarom met een milde cleanser of reinigende olie, zodat je de huid niet te veel uit balans brengt.

Deep Cleansing Oil – € 17,90 – DHC, Ici Paris XL.

Investeer in een goede oogcrème
Investeer in een goede oogcrème

Als je er voor je dertigste van uitging dat een oogcrème geen absoluut onmisbare stap was in je beautyroutine, kunnen we dat begrijpen. Maar na je dertigste kan een goede oogcrème écht wel het verschil maken. Investeer daarom in een product dat doet wat het belooft en dat de huid helpt om soepel en stevig te blijven, zodat je die kraaienpootjes zo lang mogelijk weg kan houden.

Rénergie Multi-Lift Oogcrème – € 53,50 – Lancôme, Ici Paris XL.

Drenk jezelf in vitamine C
Drenk jezelf in vitamine C

Neem dat niet té letterlijk, we bedoelen niet dat je een bad moet gaan vullen met sinaasappelsap. Vitamine C staat er gewoon voor bekend dat het de huid helpt om strakker te blijven én het geeft je een stralende teint. Dat geldt trouwens niet alleen voor verzorgingsproducten die vitamine C bevatten, want ook voeding die rijk is aan vitaminen en antioxidanten zou helpen om je huid jong te houden.

Vitamin C Booster Serum – € 64,95 – Novexpert, Ici Paris XL.

Gezichtsyoga
Gezichtsyoga

Meghan Markle zou een grote voorstander zijn van gezichtsyoga om rimpels tegen te gaan. Wie zijn wij om haar tegen te spreken? Vanaf nu reserveren we met plezier elke avond zo’n vijf minuutjes om ons gezicht in allerlei bochten te wringen. Nog nooit geprobeerd? Deze drie basisoefeningen zijn een goed begin.

Zoenoefening: tuit je lippen en duw ze zo ver mogelijk naar voren en beweeg daarna je getuite lippen zo ver mogelijk naar links en zo ver mogelijk naar rechts. Beweeg je mond op die manier een aantal keren in beide richtingen om de wangen te stretchen en de huid soepel te maken.

Antifronsoefening: zet beide wijsvingers op het beginpunt van je wenkbrauwen. Terwijl je druk zet op je huid, beweeg je over je wenkbrauwen heen naar buiten toe. Terwijl je dat doet probeer je te fronsen.

Girafpose: kijk recht voor je uit en plaats vier vingertoppen van beide handen (geen duimen, dus) onder aan je hals op het sleutelbeen en trek de huid lichtjes naar beneden terwijl je je kin naar boven tilt. Hou je gezicht naar boven gericht en lach zo breed mogelijk, met je tanden bloot. Voel je de huid in je hals stretchen? Dan ben je goed bezig. Herhaal die oefening een paar keer.

Tip: neem een kijkje op Rituals.com voor meer oefeningen.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.