Home FASHION & BEAUTY Beauty BEWEZEN: dit moeten vrouwen eten om rimpels te voorkomen

BEWEZEN: dit moeten vrouwen eten om rimpels te voorkomen

Voor mannen is er dan weer minder goed nieuws.

Een gezonde levensstijl resulteert in een mooiere huid, dat is bij deze opnieuw bewezen. Er zijn namelijk een aantal dingen die je maar beter op het menu kan zetten als je je gelaat zo lang mogelijk rimpelvrij wil houden. Althans toch als je een vrouw bent, want voor mannen lijkt deze regel niet te gelden.

Fijne lijntjes, rimpels… Lelijk zullen ze nooit zijn en iedereen krijgt ze, maar als het even kan stellen we die tekenen van ouderdom toch liefst zo lang mogelijk uit. En volgens een recent onderzoek door het Erasmus MC kunnen we dat ook. Dr. Selma Mekic voerde een studie bij 2753 personen boven de 50 jaar. Ze onderzocht het verband tussen voeding en de vorming van rimpels bij 1140 mannen en 1613 vrouwen. De deelnemers hielden een maand lang bij hoeveel gram fruit, groenten, vis, brood, melk, vlees en andere voedingsmiddelen ze aten. Daarnaast werd met behulp van 3D-foto’s en een computerprogramma hun percentage aan rimpels vastgesteld.

Minder goed nieuws voor mannen

Uit het onderzoek bij de vrouwen bleek dat de dames die een gezond voedingspatroon hadden – dat wil zeggen veel fruit, groenten en vis en weinig vlees, suikers en alcohol – beduidend minder rimpels hadden in het gezicht. Voor mannen waren de resultaten helaas minder hoopvol. De mannelijke deelnemers die gezond aten, bleken immers evenveel rimpels te hebben als mannen die ongezond aten. Al is dat uiteraard geen reden voor mannen om een ongezond voedingspatroon aan te houden. Dr. Mekic wijst namelijk op die andere belangrijke voordelen van een gezond dieet, zoals het voorkomen van diabetes en hart- en vaatziekten. Vul dus maar snel je boodschappenlijstje aan en noteer: véél fruit, groenten en vis, en vooral niet te veel vlees en suikers.

Lees ook: