Home FASHION & BEAUTY Beauty 3 beautybehandelingen die je best niet nét voor een party doet (en...

3 beautybehandelingen die je best niet nét voor een party doet (en welke wel)

Blijf weg van de neusstrips, hoe verleidelijk ze ook zijn.

beauty
© Kevin Laminto / Unsplash

Het is verleidelijk om net voor een feestje je beste maskertjes en beautytools boven te halen. Maar sommige behandelingen doe je dan net beter niet, om niet met rode vlekken of een geniepige huidirritatie op het feest te verschijnen.

1. Een neusstrip voor zwarte puntjes

Ja, we weten het: dit is zoooo verslavend. Als je last hebt van zwarte puntjes, dan kan niets het gevoel van zo’n zuiverende strip evenaren. Je huid voelt weer schoon en zuiver aan. Maar… je kan je huid ook flink irriteren met zo’n strip. Hij blijft stevig plakken en als je hem te ruw verwijdert trek je ook aan je huid, met rode strepen en vlekken tot gevolg.

Neusstrips bevatten ook vaak ingrediënten om je huid te verfrissen, die in de winter kunnen irriteren. Bovendien is het ook niet zo’n goed idee om je net gezuiverde huid dan weer te bedekken met make-up. Je fond de teint zal daardoor iets minder goed zitten.

2. Een oliemasker

Je hoofd en huid eens een goed oliebad geven werkt enorm voedend en kalmerend in de winter. Het kan een echte oppepper zijn voor een uitgedroogde, kriebelende winterhuid.

Maar… niet net voor een feestje. Een oliemasker is niet zo makkelijk te verwijderen, je hebt er echt zeep voor nodig of schuimende shampoo. Als er restjes in je haarlijn blijven zitten heb je veel kans dat je kapsel volume mist en halverwege het feest weer vettig lijkt. Op je huid zorgt olie ervoor dat primers en BB creams gewoon van je gezicht gaan glijden.

3. Epileren

Heb je last van warrige wenkbrauwen of ontsierende snorhaartjes? Epileren of waxen doe je best niet de dag van het feest zelf, maar liever een paar dagen voordien. Zo kan eventuele roodheid of irritatie verdwijnen voor het feestje.

Wat je net wél voor een feestje kan doen:

1. Een hydraterend masker

Of je nu een sheet mask of gewoon een dikke laag hydraterende crème gebruikt, extra vocht in je huid brengen werkt altijd prima om je look partyproof te krijgen. Een goed gehydrateerde huid is dé perfecte basis voor make-up en blijft een hele avond stralen.

2. Een oogmasker

Nog snel wallen wegwerken? Patches die je onder je ogen kleeft ontzwellen onmiddellijk en vullen fijne droogtelijntjes rond je ogen zodat glittermake-up niet in die lijntjes terecht komt, maar mooi op z’n plaats blijft zitten.

3. Een massage

Lekker ontspannend, maar ook een echte beautytip. Backstage krijgen modellen van de visagist vaak een stevige gezichtsmassage voor ze de catwalk op moeten. Masseer je gezichtscrème stevig in. Werk telkens van de binnenkant van je gezicht naar buiten toe om vocht af te voeren en je contouren scherper te maken. De massage geeft je een instant glow.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.