Home FASHION & BEAUTY Beauty 3 manieren om op te staan met natuurlijke krullen in je haar

3 manieren om op te staan met natuurlijke krullen in je haar

En je hebt er geen krultang voor nodig.

We weten niet hoe het bij jou zit, maar wij vinden het nog steeds een uitdaging om ons haar te krullen met een krultang in minder dan tien minuten. Makkelijkere en snellere manieren om krullen in ons haar te toveren, proberen we dus met plezier uit. Dit zijn 5 manieren om ‘s morgens op te staan met natuurlijke krullen of waves in je haar, zonder dat het je veel moeite kost.

1

Opgestoken dotjes voor golvende krullen

Afhankelijk van hoe lang je haar is en hoe klein je de golven in je haar wil, verdeel je je haar in vier of in twee delen. Als je vier dotjes maakt zijn de golven wat kleiner, maak je er twee dan krijg je grotere, iets lossere waves. Per zone die je hebt verdeeld, neem je de volledige lok haar en begin je ze te twisten naar achteren toe. Blijf draaien tot het haar aan je kruin vanzelf een soort dotje begint te vormen. Zodra dat gebeurt wikkel je de rest van de getwiste lok errond en maak je ze vast met een schuifspeldje.

Zakt je haar makkelijk uit, verstuif dan nog wat sea salt spray op het dotje. Hoe lager je de dotjes op je hoofd maakt, hoe lager de golven in je haar zullen beginnen. Wil je dat je haar al van zo hoog mogelijk golft, dan kan je de dotjes beter ter hoogte van de bovenkant van je oren maken. Nadat je je dotjes de volgende ochtend hebt losgemaakt, kan je je haar nog wat losser maken door er met je vingers door te kammen. Borstelen doe je beter niet, want dan krijg je een pluizigere coupe.

2

Boxer braids voor beachy waves

Deze techniek verschilt een beetje voor kort en lang haar. Heb je lang haar, dan kan je één grote ingevlochten vlecht maken. Is je haar korter of halflang, dan krijg je waarschijnlijk een mooier effect als je twee boxer braids maakt. In beide gevallen maak je een ingevlochten vlecht: je begint dus vooraan je kruin en vlecht zo verder tot je onderaan je kruin in je hals terechtkomt. Het haar dat overblijft, vlecht je gewoon verder in een normale vlecht. Hoe strakker je de vlecht maakt, hoe vaster de krul wordt. Wil je graag lossere en nonchalante waves, dan kan je beter niet te strak vlechten, of de vlecht op het einde wat losser trekken.

Heb je snel last van pluizig haar? Breng dan wat haarolie aan op de lengtes van je haar, vooraleer je begint te vlechten.

3

Hoge staart voor nonchalante krullen

Wil je graag natuurlijk ogende krullen die er niet te gestyled uitzien? Dan hebben wij hét trucje voor jou. Maak een hoge paardenstaart en maak hem vast met een invisibobble (een elastiekje laat meestal een afdruk na). Neem een lok haar van max. een centimeter dik en bevochtig ze met wat water of sea salt spray. Wikkel de lok met je ene hand rond je wijs- en middelvinger van je andere hand zoals je dat zou doen rond een krultang. Vervolgens neem je het lusje haar van je vingers en maak je het vast op je hoofd met een schuifspeldje of een ander speldje dat geen afdruk nalaat. Je gebruikt dus eigenlijk dezelfde techniek als met krulspelden, maar dan zonder de rollen.

Lees ook: