Home FASHION & BEAUTY Beauty Flair Beauty testteam: shampoo en conditioner van Ray

Flair Beauty testteam: shampoo en conditioner van Ray

‘De shampoos bevatten geen sulfaten, parabenen of palmolie en ook de verpakking is biologisch afbreekbaar.’

Ray
© Flair

Webredactrice Sandie (28) werkt al vier jaar voor Flair, maar is al sinds jonge leeftijd verliefd op alles wat met make-up te maken heeft. Ook nu ze volwassen (althans, volgens haar identiteitskaart) is, is haar liefde voor all things beauty nog niet over. Vooral oogschaduwdoosjes, lippenstiften en foundations hebben een speciaal plaatsje in haar hart.

Shampoo en conditioner van Ray: 8,5/10

Prijs/kwaliteit:

€ 29 voor 250 ml is iets duurder, maar voor deze prijs krijg je zowel een shampoo als een conditioner. Je kan natuurlijk steeds goedkopere haarverzorgingsproducten in de supermarkt of drogisterij kopen, maar persoonlijk vind ik de investering het zeker waard. Voor kappersmerken betaal je vaak nog iets meer dus het is een mooie middenweg

Geur/textuur:

Het leuke is dat je de geur zelf kan kiezen. Ben je niet zo voor geurtjes? Dan kies je voor de geurloze variant. Anders kan je kiezen voor lavendel, pompelmoes of oolongthee. Op de website geven ze ook steeds aan wat je kan verwachten van het geurtje dat je kiest. Zo is pompelmoes een eerder frisse geur terwijl oolongthee (hun aanrader) eerder kruidig ruikt.

Ik besloot om voor pompelmoes te gaan. Persoonlijk heb ik het niet zo voor lavendel en de bijhorende roze verpakking van deze geur heeft me dan uiteindelijk over de streep getrokken. Mijn bevindingen? Het is inderdaad een frisse geur die niet te overheersend is.

Gebruik:

Het gebruik is hetzelfde als bij elke andere shampoo of conditioner. Je brengt een kleine hoeveelheid aan op je handpalm en die masseer je vervolgens goed in je haar. Bij de conditioner wil je natuurlijk de hoofdhuid gaan vermijden en je vooral focussen op de lengtes. Daarnaast is ook de verpakking erg handig. Dankzij de doorzichtige flacon zie je goed wanneer je product bijna op is en door de pompflacon kan je zelfs het laatste beetje eruit knijpen (of pompen in dit geval).

Pluspunten:

De shampoos van Ray bevatten geen sulfaten of palmolie. Shampoos zonder sulfaten hebben de neiging om minder te schuimen waardoor je ze iets moeilijker kan verdelen, maar dat was bij dit exemplaar niet het geval. Verder vind je op hun website een duidelijk overzicht van welke ingrediënten de producten bevatten en waarom deze gebruikt worden. Ook de verpakking van de flesjes is biologisch afbreekbaar. Deze worden namelijk gemaakt van vezels die afkomstig zijn van suikerrietplanten. Je krijgt dus een natuurlijke, vegan shampoo die bovendien niet getest is op dieren.

De laatste tijd heb ik nogal een haat-liefdeverhouding met mijn haar. De laatste tijd neig ik trouwens eerder naar het eerste. Ik heb de afgelopen maanden verschillende haarproducten geprobeerd die mijn haar alleen maar vet leken te maken. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze van Ray. Na gebruik voelde mijn haar zacht aan en na enkele wasbeurten zag het er ook zichtbaar beter uit. Zo was mijn blonde kleur een stuk levendiger en had ik ook meer volume.

Minpunten:

Zelf heb ik hier geen last van gehad, maar in de gebruiksaanwijzing staat dat het mogelijk is dat je haar even moet wennen aan de producten. Bij het overschakelen naar natuurlijke producten zonder sulfaten kan het zijn dat je even een soort van detox moet ondergaan. Na een paar wasbeurten zou je hier geen last meer van mogen ondervinden.

Blijver:

Ik zou hem zeker opnieuw in huis halen. Ik ben jaren geleden al overgeschakeld naar haarverzorgingsproducten zonder parabenen of sulfaten en ga niet meer terug. De producten van Ray doen wat ze moeten en dit voor een zeer schappelijke prijs.

Shampoo en conditioner in de geur ‘grapefruit’ (250ml) – € 29 – Ray.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.