https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Beauty Brunette? Dan is ‘flannel hair’ dé haarkleur om deze herfst uit te...

Brunette? Dan is ‘flannel hair’ dé haarkleur om deze herfst uit te testen

Wie had ooit gedacht dat een kledingstuk voor kapselinspiratie zou kunnen zorgen?

Isopix / Unsplash

Niets zo heerlijk dan een flanellen emmeke aantrekken zodra de herfst zich aandient. We vinden de warme stof dit seizoen niet alleen terug in onze garderobe, maar ook in het kapsalon onder de naam ‘flannel hair‘.

Van root beer tot cream soda: het internet is een krak in het verzinnen van creatieve namen voor nieuwe haartinten. Nieuwkomer ‘flannel hair’ is geen uitzondering. De naam van de warme haarkleur is een knipoog naar de rode en bruine tinten die je vaak terugvindt in een geruit hemd uit flannel.

Warme gloed, maar niet worteloranje

Dus wat is flannel hair dan juist? Simpel gesteld staat de term voor verschillende tinten rood haar zoals koper, mahonie en aubergine. Net voor de zomer stijgt de vraag naar lichtere haartinten. Nu de herfst voor de deur staat, kiezen vrouwen vaker voor een donker(der)e kleur op hun lokken.

Flannel hair is de perfecte optie voor blondines die chocoladebruin te hard vinden en voor brunettes die een coupe met warme gloed wensen, maar niet met worteloranje lokken willen eindigen à la Pippi Langkous.

Moest je kapper geen flauw benul hebben wanneer je hem over de nieuwste haartrend vertelt, kunnen bovenstaande foto’s van ‘Glow’-actrice Kate Nash en popzangeres Lana Del Rey hem of haar alvast in de juiste richting sturen.

Nog meer kapselinspiratie van de celebs: