Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit alledaagse drankje gebruiken Japanse vrouwen om hun gelaat te reinigen

Dit alledaagse drankje gebruiken Japanse vrouwen om hun gelaat te reinigen

En het is eigenlijk helemaal niet zo gek.

Je vraagt je misschien weleens af hoe het komt dat Japanse en Koreaanse vrouwen zo’n prachtige, egale huid hebben. Hun uitgebreide verzorgingsroutine van minstens 9 stappen zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Maar uit Azië komt nu nog een ander, eenvoudiger beautygeheim overgewaaid. Wanneer de vrouwen hun gelaat reinigen, doen ze dat niet zomaar met kraantjeswater, maar wel met bruiswater.

Hoewel de merkwaardige reinigingstrend nu pas tot bij ons overwaait, zouden Japanse vrouwen hun gelaat al jarenlang reinigen met bruiswater. Volgens Sodastream is het zelfs de voornaamste reden waarom vrouwen in Japan hun product kopen. En ook in Zuid-Korea hebben bubbels een vaste plaats ingenomen in het verzorgingsritueel van de gemiddelde vrouw.

In tegenstelling tot wat je zou denken (‘Prikt dat niet?’), zou bruiswater de huid minder irriteren dan kraantjeswater. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de pH-waarde. Kraantjeswater heeft doorgaans een pH-waarde van 7, terwijl bruiswater een pH-waarde heeft van 5,5, hetzelfde als onze huid. De huidbarrière blijft zo tijdens het reinigen beter in balans, waardoor je minder risico loopt op irritatie of uitdroging. Wil je de huid helemaal in balans houden, dan reinig je het beste met een pH-neutrale cleanser en/of eindig je met een toner.

Een ander voordeel van koolzuurhoudend water voor je huid, is dat het helpt om je poriën te zuiveren, met als resultaat een schonere huid en minder onzuiverheden. Bovendien stimuleert het ook de bloedsomloop, wat ervoor zorgt dat de huid zich in het algemeen vlotter herstelt en gezond blijft.

Niet voor gevoelige huidjes

‘Als je rosacea hebt, is het stimuleren van de bloedstroom in je gelaat het laatste wat je wil doen’, legt dermatoloog Cybele Fisherman uit aan Well and Good. ‘Ook mensen die van nature snel last hebben van roodheid, kunnen bruiswater toch maar beter mijden.’ Als je niet zeker weet of je huid tegen veel bestand is, dan kan je beginnen met een deel kraantjeswater en een deel bruiswater.

Hoe gebruik je het?

  1. Zet een kommetje bruiswater klaar, of een combinatie van bruiswater en gewoon water.
  2. Gebruik je twee handen om je gezicht te bevochtigen met het water, net zoals je dat met gewoon kraantjeswater zou doen.
  3. Daarna reinig je je gelaat met je vertrouwde reinigingsgel. Masseer goed in zodat de cleanser de tijd krijgt om make-upresten en onzuiverheden weg te wassen.
  4. Gebruik opnieuw het bruiswater(mengsel) om je huid schoon te spoelen.
  5. Dep je huid zachtjes droog met een schone handdoek. Je huid is nu klaar voor je verzorgingsroutine.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.