Home FASHION & BEAUTY Beauty BEAUTY ALERT: charcoal hair is hét antwoord op de hele unicornhype

BEAUTY ALERT: charcoal hair is hét antwoord op de hele unicornhype

Bye bye, pastelkleuren. Hello, charcoal hair!

Die kleurrijke haartrends à la confetti hair en lollipop hair zo beu als wat? Dan hebben wij dé haarkleur voor jou gevonden: het donkergrijze charcoal hair. Het oogt chic en sexy, en het is eens níét gebaseerd op een mythische figuur of Starbucksdrankje.

Charcoal hair is niet zomaar ‘grijs haar‘. Het is niet zwart, maar ook niet zilverkleurig. Het heeft zelfs een blauwe schijn. ‘Het evenwicht tussen blauw en grijs is heel belangrijk’, aldus kapster Maayan Birnstein uit het Amerikaanse Maryland. ‘Alle warme oranje tinten moeten worden geëlimineerd om de juiste kleur te bereiken.

Birnstein raadt dan ook aan om je kapper te vragen je haar eerst te bleken en pas daarna te kleuren. Zelf gebruikt ze Igora Royal Absolutes Silverwhite van Schwarzkopf als een klant haar om charcoal hair vraagt. Maar mocht je kapper het in Keulen horen donderen, is er gelukkig nog altijd de hashtag #charcoalhair ter inspiratie.

Mocht je de trend toch te somber vinden, kan je nog steeds opteren voor hidden rainbow hair: enkele regenboogkleurige lokken op je achterhoofd en in je nek. Nog een tip: charcoal hair blijft het langst mooi door het niet te vaak te wassen en steeds een sulfaatvrije shampoo te gebruiken. Als je het wast, opteer je het best voor koud water. Yep: wie mooi wil zijn, moet lijden…

Lees ook: