Home FASHION & BEAUTY AHA: dus daar komt de naam ‘Ici Paris XL’ vandaan

AHA: dus daar komt de naam ‘Ici Paris XL’ vandaan

Mind = blown

Shutterstock
Voor kwalitatieve beautymerken kan je altijd terecht bij Ici Paris XL – de parfumerie is een gevestigde waarde in ons land, want de keten viert volgend jaar alweer z'n vijftigste (!) verjaardag op Belgische bodem. Maar hoe komen de winkels aan hun naam?

Nope, 'Ici Paris XL' is niet zomaar uit de lucht geplukt. Meer nog: de naam draagt een stukje geschiedenis van het bedrijf met zich mee. Ici Paris XL heeft z'n roots in België, en specifiek in Brussel. Daar opende in 1968 de allereerste winkel. Meneer en mevrouw Brenig – de originele oprichters – opende in de Brusselse wijk Elsene een kleine parfumerie waarmee ze de luxe beautyproducten van Parijs naar Brussel wilden brengen, om ze zo ook in ons land toegankelijk te maken voor iedereen.

En tadaaa: daar heb je alle stukjes van de puzzel. De Parijse vibe hiernaartoe brengen vind je terug in de woorden 'ici Paris'. En XL? Dat komt van Ixelles, de Franse benaming van Elsene. Et voilà: de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn!

Ondertussen heeft de keten bijna 300 winkels in maar liefst vier landen: België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. Ook heeft de parfumerie een heel fijne webshop waarin je je favoriete productjes supermakkelijk in huis kunt halen.

 

Lees ook:

YES YES YES: deze za-li-ge beautymerken kunnen we binnenkort shoppen bij ICI Paris XL

Dankzij deze nieuwe make-upcollectie van Urban Decay is je #FOTD helemaal lenteproof

ZIEN: dit zijn ongetwijfeld de coolste make-upswatches ter wereld

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.