Home FASHION & BEAUTY Fashion 9 tips om de mooiste stuks te scoren tijdens de stocksales

9 tips om de mooiste stuks te scoren tijdens de stocksales

Designerkledij aan een fractie van de prijs? Yes please!

Attractive cute girl in with the shopping bags and warm drink in her hand; Shutterstock ID 333204254

We dromen allemaal van een kleerkast vol designerkleren. Helaas zijn onze ogen groter dan onze portemonnee en kunnen we ons een authentieke Dries Van Noten niet veroorloven. Gelukkig zijn er de stocksales waar je designerkleding kan scoren aan een fractie van de prijs.

Zowel in Antwerpen als Brussel kan je op heel wat plekken terecht om collecties van Belgische ontwerpers aan spotprijzen te shoppen. Hier vind je een overzicht van waar je welke labels je voor een prikje kan scoren.

Zo’n stockverkoop kan echter heel overweldigend, druk en zelfs een beetje beangstigend zijn. Een goede voorbereiding is dus key.

1

Stel een budget op

Bij stocksales betaal je vaak nog boven de 100 euro voor een item, ook al is alles flink afgeprijsd. Leg op voorhand een budget vast waar je je aan moet houden. De rest van de maand op stutjes met choco leven is een dure handtas echt niet waard.

2

Trek makkelijke kledij aan

Stocksales trekken altijd fashionista’s aan en jij wilt er natuurlijk ook op je best uitzien. Een stocksale is niet de plaats om je hipste outfit te dragen. Ga voor comfortabele laagjes die je makkelijk aan en uit kan doen zodat je zonder moeite tussen de rekken iets kan passen.

3

Laat je hoge hakken thuis

Je wilt tijdens een stocksale echt geen last hebben van pijnlijke voeten. Daarom kies je best voor een paar comfy sneakers. Daar kan je veel langer op doorgaan. En mocht het nodig zijn om naar dat laatste prachtstuk te sprinten, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je je voeten omslaat. Als ze op de sale ook schoenen verkopen zijn instappers een must, zodat je heel snel andere schoenen kan passen.

4

Laat je bankkaart thuis

Om niet in de verleiding te komen om tóch over je budget te gaan (we weten het, het is héél tempting) is het veiliger om je bank- en Visakaart gewoon thuis te laten. Op veel stockverkopen kan je toch niet altijd met de kaart betalen, dus neem zeker genoeg cash mee.

5

Trek er alleen op uit

Er is niets leuker dan shoppen met je vriendinnen. Maar als je naar een stocksale gaat, laat je je girl squad beter thuis. Bij een stocksale draait alles namelijk om focus en topsnelheid. Vriendinnen zouden je alleen maar vertragen.

6

Koop alleen wat je echt wilt

Het is nutteloos om een fors bedrag neer te tellen voor een kledingstuk dat te groot of te klein is. Richt je alleen op de items waar je perfect in past en die je echt wilt. Laat je niet verleiden tot impulsaankopen, het is zonde om een designerstuk ongedragen in je kast te laten hangen.

7

Focus op de basics

Ga voor kledingstukken die je nog lang kan dragen en waarvan je zeker bent dat je ze met veel stuks kan combineren.

8

Ga op tijd

Zorg dat je rond openingstijd al bij de uitverkoop aankomt, want de beste stuks zijn vaak het eerste weg. Heb je het er voor over om vroeg op te staan? Zorg dan dat je een paar minuten voordat de deuren open gaan, aankomt. Bij populaire merken is het zelfs geen overbodige luxe om minstens een half uur op voorhand voor de deur te gaan staan.

9

Doe een klein beetje research

Kijk op voorhand welke ontwerpers de sales zullen verkopen. Beslis op voorhand welke stuks je wilt scoren en wees kieskeurig bij het uitkiezen van de stocksales die je bezoekt. Er zijn er immers héél veel.

Lees ook: