Home FASHION & BEAUTY 7 van de beste haarkleurtips die je moet gelezen hebben

7 van de beste haarkleurtips die je moet gelezen hebben

Geen geknoei meer

Een badkamer vol spetters, chocoladebruin dat vlammend oranjerood wordt, blonde lokken met een groene/gele/rode (schrappen wat niet past) schijn: thuis je haar kleuren is niet zonder risico's. Lees deze 7 tips en krijg wél de kleur die je wil. Op je haar, niet op je badkamertegels.

Regel 1: weet wat je smeert

Voor je aan het kleur gaat, moet je beslissen welk type kleuring je wil: een spoeling (weg na een aantal wasbeurten), semipermanent (vervaagt na ongeveer 28 keer wassen) of een permanente kleuring (verf, die dus ook uitgroeit). Lees in de winkel goed op de verpakking welke soort kleuring je vast hebt.

Een tintje (of twee) lichter of donkerder is geen probleem, maar als je een grote kleurswitch wil, ga je beter naar de kapper. Van donkerbruin naar blond vereist dat je haar eerst ontkleurt en daarna gekleurd wordt, wat met een thuiskleurpakje toch best mis kan gaan. Te lang of niet lang genoeg laten inwerken en de kleur blijft 'halfweg' steken waardoor je rode, rosse of roze lokken kan krijgen.

Kijk niet naar het meisje op de foto vooraan, maar naar de kleurtjes achteraan op het doosje. Hier staat telkens een beginkleur (jouw kleur nu) en wat effect van die kleuring is op de beginkleur.

Regel 2: bereid je goed voor

  • leg de gebruiksaanwijziging klaar op je badkamerkastje.
  • doe je kleren uit. Of toch al zeker de bovenste helft, om verfspatten te voorkomen.
  • leg een oude handdoek over je schouder en eentje extra om spatten meteen weg te vegen
  • leg alles klaar op voorhand. Met de plastic handschoentjes vol verf een elastiekje uit de badkamerlade vissen is niet echt praktisch.
  • leg een stuk papier op het werkblad van de badkamerkastjes. Van je lavabo was je de haarkleur gemakkelijk weg, maar op hout en sommige kunststoffen kunnen sommige kleuringen vlekken veroorzaken.
  • makkelijk tijdens de inwerktijd: knoop je haren samen in een elastiekje. Zo voorkom je dat losse lokken tegen kleren, deurstijlen of ergens anders vlekken maken.

Regel 3: Skip de allergietest niet

Wie één keer allergisch gereageerd heeft, weet waarom. Het is uitzonderlijk, maar sommige mensen reageren overgevoelig of zelfs ronduit allergisch op ingrediënten in haarkleuringen. Lees in de bijsluiter hoe je de test correct uitvoert.

Regel 4: detox je haar op voorhand

Was je haar de dag voor het kleuren met een sterk reinigende shampoo. Was het niet de dag zelf, want zo haal je alle oliën weg die je hoofdhuid mee beschermen tegen mogelijke irritatie.

Regel 5: gebruik vaseline op je haarlijn

Om kleurvlekken op je voorhoofd en oren te voorkomen, smeer je deze in met vaseline. Zo kan de kleur zich niet hechten aan je huid.

Regel 6: bij twijfel, ga voor de lichtste kleur

Twijfel je tussen chocoladebruin en cacaobruin? Ga voor de lichtste tint, haarkleuringen hebben de neiging altijd net iets donkerder uit te vallen op je haar.

Regel 7: nazorg

Schaf je meteen bij de haarkleuring ook een shampoo en conditioner speciaal voor gekleurd haar aan. Andere shampoos doen hun werk ook prima, maar een specifieke verzorging zal ervoor zorgen dat de kleur langer mooi en stralend blijft. Vermijd sterk reinigende en shampoos tegen schilfertjes, deze zullen de kleur sneller dof maken en doen vervagen.

Lees ook

Dankzij dit trucje kan je die rode neus van je verbergen

VIDEO: met deze simpele tips lijken je ogen groter

8 producten voor ladies met droge, gebarsten lippen

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.