Home FASHION & BEAUTY 5 fashion faux-pas die niet meer fout zijn

5 fashion faux-pas die niet meer fout zijn

Giphy
De mode is een altijd veranderend en dus moeilijk te volgen ding. "One day you're in, the next day you're out," durft Heidi Klum wel eens stellen. Eén ding is wel zeker: de mode zal je blijven verbazen. Zelfs de grootste missers kunnen op een dag plots de stempel der hipheid krijgen, al moet er altijd met voorzichtigheid mee omgesprongen worden. Op een foute manier gedragen ben je nog steeds "die vreemde vrouw die sokken in haar sandalen draagt". U weze gewaarschuwd.

Sneakers onder een kleedje

Wie zegt dat je niets nieuws meer kan uitvinden in de mode? Voor zover wij weten is dit fenomeen niet afkomstig uit een vorig decennium, maar gewoon ontsproten aan de sneakerlievende verbeelding van onze generatie. Het is nu al een tijdje helemaal oké om je sporty sneakers onder zelfs je meest girly jurkje te dragen, maar velen durven deze trend nog niet helemaal aan. Gewoon doen en vooral genieten is de boodschap. Hoe vaak kunnen we zeggen dat een trend tegelijk vrouwelijk én comfortabel is?

sneakers

Copyright: sincerelyjules.com

Prints mixen en matchen

Er zijn een paar regeltjes waar je je aan moet houden, wil je het juist doen, maar creatief zijn met prints is sinds enkele seizoenen dé manier om een ultrahippe outfit samen te stellen. Zo lang je niet schreeuwerig met nog schreeuweriger combineert, zit je normaal safe. Keep it simple, want de enige persoon die wegkomt met een overvloed aan grote, flashy prints is Will Smith in 'The Fresh Prince of Bel Air', en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven.

prints

Copyright: popsugar.com

Sokken in sandalen dragen

Het doet je onmiddellijk denken aan bompaatjes in witte marcellekes, maar de juiste sokjes in de juiste sandalen kan wel degelijk fashionable zijn. Blijf weg van de spierwitte sportsok, ga voor een vrouwelijk sandaaltje en boem: een fashionista is geboren.

sokken

Copyright: elle.com

Een hemd rond je middel knopen

Tot een tijdje geleden droegen we allemaal onze extra trui of vest gewoon in onze handen, want je trui rond je middel knopen was iets wat we echt wel in de nineties hadden gelaten. Ondertussen weten we – na de terugkeer van de choker, de bandana en zo veel meer – dat niets in de nineties blijft en knopen we weer lustig extra kledij (vaak zelfs alleen als accessoire) rond onze heupen.

heupen

Copyright: gastro-chic.com

Mom jeans

De mom jeans is een jeans met hoge taille, te weinig ruimte aan het kruis en te veel ruimte op alle foute plaatsen. Tegenwoordig loopt een beetje fashionista echter rond in zo'n – vroeger beschouwd als weinig flatteuze – broek en ze zien er nog erg goed uit ook. Er is veel discussie over en we kunnen zeggen dat de mom jeans-snit niet voor iedereen is, maar ze zal alleszins comfortabeler zitten dan die verrekte skinny jeans waarin we al jaren rondlopen.

jeans

Copyright: whowhatwear.com

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.