Home Deco Vijfmaal koraal: zo is jouw interieur helemaal mee met de laatste kleurtrend

Vijfmaal koraal: zo is jouw interieur helemaal mee met de laatste kleurtrend

Koraalrood is de kleur van het jaar, maar hoe pas je het toe in je interieur?

Love Colour

Pantone verkoos koraalrood tot Kleur van het Jaar. In 2019 zal de flashy kleur dus wellicht een opmars maken in decoland, maar hoe verwerk je het in je interieur? Met deze vijf tips ben je weer helemaal mee.

1 / 5
1. In je woonkamer
2. In je eetkamer of keuken
3. Op je terras of aan je gevel
4. In donkere ruimtes
5. Op je plafond
1. In je woonkamer
1. In je woonkamer

Bij donkerblauwe muren komen koraalrode meubels helemaal tot hun recht. Het geeft je interieur op die manier een originele en doordachte touch. Het koele blauw wordt opgewarmd door het koraalrood en zorgt voor een leuk contrast, ideaal voor woonkamers. Vind je een zetel toch iets te opvallend? Kies dan voor een leuk vaasje, of een koraalrood tafeltje.

2. In je eetkamer of keuken
2. In je eetkamer of keuken

Vrolijke kleuren roepen een ontspannen sfeer op. Oranje kleuren zouden bovendien een boost geven aan je eetlust en stemming. Combineer levendige tinten met enkele koraalrode items als kaarsen of bloemen voor een optimaal en gezellig effect.

3. Op je terras of aan je gevel
3. Op je terras of aan je gevel

Durf ook aan de buitenkant van je huis eens out-of-the-box te denken. Waarom zou je je tuinmuur niet eens in een kleurtje verven? Blauw en oranje vullen elkaar bijvoorbeeld zeer mooi aan. Door koraalrode versiering als accent toe te voegen, maak je het contrast tussen deze kleuren nog intenser.

4. In donkere ruimtes
4. In donkere ruimtes

Heb je ruimtes waar weinig licht binnenvalt of waar je eerder werkte met grijze of zwarte muren? Koraalrood geeft dan een extra energieke touch aan je kamer. Het rood absorbeert en reflecteert licht in de kamer, waardoor het niet gauw je oog zal ontspringen.

5. Op je plafond
5. Op je plafond

Als je in je interieur overwegend werk met abrikooskleurige tinten, kan het ook een originele keuze zijn om je open haard of je plafond in het koraalrood te schilderen. Op die manier creëer je een kleurrijke, maar onverwachte laag in je interieur. Werkt af met textiel, zoals een fleurig, roze tapijt.

Meer kleuradvies nodig? Het boek ‘Love Colour’ (€22,50) verschijnt in februari bij Uitgeverij Het Spectrum.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.