https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Columns ‘Mocht je de te korte reeks ‘Alloo in de Nacht’ gemist hebben,...

‘Mocht je de te korte reeks ‘Alloo in de Nacht’ gemist hebben, dan loont het de moeite om naar VTM.be te surfen’

'In de laatste aflevering kroop Alloo in de auto met privédetective Sofie, die overspel probeerde vaststellen. Een zalig stukje televisie.'

Omdat een mens maar twee ogen en 24 uren in één dag heeft, offer ik me op om voor jullie bij te houden welk televisiemomentje van de voorbije week het uitgesteld kijken waard is. Deze week: ‘Alloo in de Nacht’.

Er zijn zo van die programma’s waar je de volgende dag op het werk over napraat, bij voorkeur bij een smerige kop koffie uit de automaat. De programma’s die Luk Alloo maakt vallen vaak in die categorie en zijn recente parel al helemaal. In ‘Alloo in de Nacht’ trekt de Paul Jambers van de nillies in de late (of vroege) uurtjes de straat op om er figuren te ontmoeten wier verhalen je anders niet snel zou horen. De ene keer omdat ze gewoon niet bijster boeiend zijn, maar veel vaker omdat het unieke verhalen zijn.

Toevallige en geplande nachtelijke ontmoetingen wisselen elkaar af in het programma. Die eerste soort zorgt voor een luchtige noot, bijvoorbeeld wanneer Alloo vanop straat aan een man op zijn balkon vraagt of hij vandaag nog gaat poepen. Dat de rest van de straat waarschijnlijk wakker geworden is door z’n geschreeuw en hem even later diezelfde vraag ook aan de vrouw van die man hoort stellen, kan meneer Alloo weinig schelen. Of die keer waarop Luk aan de praat raakt met enkele jongemannen van Domino’s Pizza, en uiteindelijk zelf op een scooter springt om een oude man van zijn nachtelijk hongertje te verlossen. Leuk, maar meer niet.

Die losse momentjes mogen er zijn, maar eigenlijk zijn het enkel intermezzo’s tussen het interessantere werk. Zo kroop Alloo afgelopen donderdag volledig gepland in de auto van privédetective Sofie, die samen met haar collega/partner overspel probeerde vast te stellen. Een zalig stukje televisie waardoor je je eigen (saaie) carrièrekeuze een beetje in vraag gaat stellen. Wist je dat je gewoon een Syntra-cursus kan volgen om privédetective te worden? En dat het leven van zo’n detective eigenlijk een beetje op een spannende film lijkt? En vooral: dat die mensen zo’n 65 euro (exclusief BTW) per uur aanrekenen?!

Sofie ruilde haar job als secretaresse – not even kidding – in voor een spannender takenpakket: nachtelijke achtervolgingen door de straten van Brussel die eindigen in een kamer in het hotel waar ook de nietsvermoedende overspelige partner en zijn/haar minnaar de buitenechtelijke liefde bedrijven, in de hoop in de ochtend een foto van het koppel te kunnen nemen in de gang. Of Sofie dan zal slapen, wil Luk weten. ‘Nee, niet echt’, klinkt het. Ze mag haar spannende, goedbetaalde job hebben, van m’n nachtrust blijf je af.

Alloo weet de interessante figuren te vinden en de juiste vragen te stellen. Zo zat er in de aflevering van deze week een luxe-escort, een bloedmooi meisje dat vindt dat je als vrouw ‘wel dom moet zijn om deze job níét te doen’. Vorige week stelde hij aan een prostituee die al jaren in het vak zit alle vragen waarop je het antwoord stiekem graag wil weten, maar waarvan je de visuals wil vermijden. Een hare krisjna, een vampier – opnieuw: not even kidding – en niemand minder dan Herman Brusselmans maken het lijstje van vreemde nachtelijke ontmoetingen nog niet compleet, maar al heel boeiend.

Teleurstelling was dan ook wat ik voelde toen ik in de programmatie van VTM voor volgende week donderdag ‘Alloo bij de Wegpolitie’ zag staan. Vijf afleveringen Luk, really? Dat is gewoon gemeen. Soit, mocht je de volledige, veel te korte reeks gemist hebben, kan je nog altijd terecht op de site van VTM. Al zal je snel moeten zijn, want de eerste aflevering is maar tot vandaag te bekijken.

Kijk je mee?