Home Columns COLUMN: ‘Die speelplaats is zo groot, en Millie zo klein…’

COLUMN: ‘Die speelplaats is zo groot, en Millie zo klein…’

'De traditie wil dat kindjes wenen op hun eerste schooldag, maar Millie was op voorhand heel enthousiast.'

© Frederik De Swaef

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

En toen was het moment plots daar: Millies allereerste schooldag! Ja, toen ik mijn eerste edito in Flair schreef, waren we nog maar net in blijde verwachting van haar komst, en ondertussen mag ze naar school. Hoe gek is dat? De traditie wil dat kindjes wenen op hun eerste schooldag, maar Millie was op voorhand heel enthousiast. Toen bleek dat Lisa en ik haar ook samen gingen afzetten, was het feest compleet. Pas toen ze doorhad dat we ook allebei weer weggingen, volgden de tranen. Lisa vond het moeilijk om onze dochter in zo’n grote school achter te laten. En dat ik het daar minder moeilijk mee had.

Het moet wel heel impressionant geweest zijn voor Millie, die in een crèche zat bestaande uit één container en 15 kindjes.

Ik zie haar lachen op de foto’s die haar juf op Facebook zet en denk: het valt beter mee dan ik had gevreesd. Maar Lisa ziet hoe groot de speelplaats is, hoeveel kleuters daar lopen (ongeveer 250) en hoe klein Millie is (de allerkleinste van de hele school). Dus ja, het moet wel heel impressionant geweest zijn voor Millie, die in een crèche zat bestaande uit één container en 15 kindjes. Ik ga hier stoppen met schrijven
of ik moet ook een traantje wegpinken.

PS Op de foto zie je Millie op haar eerste schooldag en mij op mijn eerste schooldag in 1987.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.