Home Columns COLUMN: ‘Kate Bosworths haar leek net zo fijn als het mijne, en...

COLUMN: ‘Kate Bosworths haar leek net zo fijn als het mijne, en ook onze donkere uitgroei kon rivaliseren’

'Als journalist mag ik de menselijkheid der sterren af en toe van dichtbij gadeslaan. Een tijdje geleden mocht ik Kate Bosworth interviewen.'

© Catherine Kosters

Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Onder hun prachtig gestylede outfits en perfect getrainde lijven zijn celebs ook maar mensen. Nergens blijkt dat zo duidelijk als op Instagram. Rihanna mag dan als sexy paus over het Met Gala in New York geregeerd hebben, maar met de schrijfwijze van modehuis Maison Margiela had ze schijnbaar moeite #margiella #fail. Wat mij verbaast, is dat er niemand in de buurt was om eens op het etiketje van haar jurk te kijken.

Ook rapster Cardi B neemt het niet te nauw met zinsbouw. Ze misplaatst weleens een leesteken in haar captions, en dat maakt haar volgens de fans écht. Zo echt dat ze haar account verwijderde toen conculega en professionele troll Azealia Banks haar een analfabeet noemde. Zelfs muziekfenomenen hebben lange tenen. Britney Spears blijft tegenwoordig weg van alle drama en deelt vooral inspiratieloze quotes, tekeningen van haar zoontje en foto’s van haar eten. Net je oude schoolvriendinnen!

Wie denkt dat alleen Beyoncé zonder gebreken is, moet ik teleurstellen.

In de categorie ‘herkenbaar’: Kendall Jenner blurde een gigantische poster van countryster Kacey Musgraves op een van haar foto’s, waarop Kacey hetzelfde deed met Kendalls gezicht. Een beetje zoals wanneer je één vriendin per ongeluk uit een groepsfoto cropt en die daar drie jaar later nog steeds niet om kan lachen. Oeps. Wie denkt dat alleen Beyoncé zonder gebreken is, moet ik teleurstellen. Never forget die keer toen ze haar publicist naar Buzzfeed liet mailen om een paar onflatterende pics van het internet te verwijderen. Kop op, Bey, flawless is ook maar saai.

Als journalist mag ik de menselijkheid der sterren af en toe van dichtbij gadeslaan. Zo ook toen ik niemand minder dan Kate Bosworth mocht interviewen. Gezien het surfepos ‘Blue Crush’ mijn lijstje ‘films waardoor ik bíjna wilde beginnen sporten’ aanvoert en Kates Coachella-outfits mijn definitie van de perfecte festivallook zijn, was ik lichtjes zenuwachtig. Nergens voor nodig, zo bleek eens we oog in oog stonden. Letterlijk, want ze was anderhalve centimeter kleiner dan ik. Haar haren leken net zo fijn als de mijne, en ook onze donkere uitgroei kon rivaliseren. ‘Man, wat is het hier warm!’ klaagde de actrice. Dat kasjmieren ensemble was misschien niet de beste kledingkeuze voor een zonnige lentedag.

Na een amicaal onderonsje over mode en film complimenteerde ik haar Miu Miu-laarsjes en vroeg ik nog om een foto. De uitdrukking van Kate op alle drie de snel geschoten plaatjes bleef griezelig onveranderd. De mijne daarentegen: 1. Schaapachtige grijns. 2. Giga wallen. 3. Gesloten ogen, schaapachtige grijns én giga wallen. Zij zijn misschien menselijk, maar ik ben menselijker.

Deze column verscheen in Flair op 22 mei 2018.

Meer columns van Catherine:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.