Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

In totaal mogen jullie, afhankelijk van het aantal teamleden, van zo’n 15 (!) verschillende wijnen proeven.

WIJNEN, WIJNEN: in deze Parijse escape room staat ons favoriete drankje centraal

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Altijd al een wannabe wijnkenner willen zijn? Dan kan je in Parijs je wijnkennis op de proef stellen in de escape room Wine Gaming. Het doel van het spel? Met behulp van je smaakpapillen een wijnfles vinden die achter slot en grendel zit.


Je duikt er in het mysterieuze verleden van het geheime broederschap van de ‘Maistres Goûteurs’. Tijdens het spel moet je een code zien te ontrafelen die je helpt om een van hun beste wijnen te bemachtigen. Hoe je die code kan achterhalen? Door met jouw team wijnen te vergelijken!

In totaal mogen jullie, afhankelijk van het aantal teamleden, van zo’n 15 (!) verschillende wijnen proeven. Aan jullie om de verschillende wijnen van elkaar te onderscheiden. Weet jij waar de kleur van die ene rode wijn vandaan komt en kan je tannines als geen ander identificeren? Dan ben jij gemaakt om aan het spel deel te nemen! Gewoon een zuipschuit of zin om in Parijs een escape room te bezoeken? Dan zouden wij sowieso Wine Gaming aanraden!

Wijnen, wijnen!


Je moet met minstens vier en maximaal zes personen zijn om aan het spel te kunnen deelnemen. Voordat je start, wordt er een kleine presentatie gegeven. Daarna begin je aan het spel, dat zo’n 50 minuten duurt. Na afloop krijg je nog een gezellige debriefing. Wat het plaatje helemaal compleet maakt? Als je de code hebt kunnen ontrafelen, mag je de mysterieuze wijnfles mee naar huis nemen!

Het spel is niet alleen gemaakt om wijnliefhebbers te plezieren, maar ook om mensen iets bij te leren van oenologie én wijnen, zoals Martien Meiland het zou zeggen, toegankelijker te maken. Het prachtige decor krijg je er gratis en voor niets bovenop!

Begint het bij jou ook al te kriebelen om met enkele vriendinnen naar Parijs te trekken? Alle informatie en de prijzen kan je terugvinden op de website. Schol hé!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '