https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

De 25ste editie van het Plantjesweekend gaat vanaf morgen van start.

WEEKENDTIP: koop een azalea voor Kom op tegen Kanker

Jolien Meremans

Vanaf morgen is het weer zover: dan komen duizenden mensen op straat om voor de 25ste keer op rij azalea’s te verkopen tijdens het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. De kostprijs van zo’n bloemetje om je woonkamer op te fleuren met een beetje solidariteit? Amper € 7!


Het Plantjesweekend werd voor het eerst georganiseerd in 1995 en viert dit jaar dus zijn 25ste (!) verjaardag. Het succes van de azalea’s lijkt wel nog steeds te groeien, want vorig jaar verkochten de vrijwilligers maar liefst 300.000 plantjes. Niet slecht!

Plantjescomité


De opbrengst van de azalea’s gaat ook dit jaar weer naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Er zullen ook een aantal bv’s de handen uit de mouwen steken tijdens de 25ste editie van het Plantjesweekend, want ook VRT-weerman Bram Verbruggen, Thuis-acteurs Bart Van Avermaet, Kadèr Gürbüz, Vanya Wellens en Raf Jansen gaan de straat op om plantjes te verkopen. Benieuwd of er ook in jouw regio een plantjescomité actief is? Check dan snel www.komoptegenkanker.be!

Het Plantjesweekend gaat morgen van start en duurt tot en met zondag 15 september. Een azalea kost amper € 7. Wat er met de opbrengst van de plantjes gebeurt? Dat ontdek je hier!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content