Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Het heeft twee handige functies!

AHA: daarom wil je voortaan altijd een tennisbal in je handbagage stoppen

De redactie

Tussen je outfits, extra paar schoenen, favoriete boek en badhanddoeken heb je hoogstwaarschijnlijk écht geen plekje meer voor nog een tennisbal. Toch kan het ding in je handbagage handig van pas komen. Huh, horen we je denken. We geven een woordje uitleg.

Reizen is leuk, maar in een vliegtuig zitten richting je bestemming iets minder. De laatste uren voordat je aan boord stapt, zijn elke zomervakantie opnieuw de meest stresserende van het jaar. Je moet sleuren met je bagage, hebt amper geen beenruimte (lees: hallo, spierpijn), en voor wie vliegangst heeft is ook op het vliegtuig zitten enorm stresserend. Vooral vliegreizen richting een ander continent, inclusief zenuwen tijdens de tussenstop, kunnen een niet te onderschatten impact hebben op je gemoed en lijf. Een wondermiddeltje zou op zulke momenten welkom zijn, en dat hebben we bij deze gevonden: een tennisbal!

Twee functies

We geven toe: het heeft een woordje uitleg nodig, maar een tennisbal in je handbagage stoppen is zo’n gek idee nog niet. ‘De gele bal kan helpen om je bloedcirculatie te verbeteren en spanning in de spieren te vermijden. Het is namelijk een geweldig massage-instrument‘, legt chirurg Ali Ghoz uit in The Daily Star. Daarnaast zou het gele ding ook pijnlijke en gezwollen voeten tijdens of na een lange vlucht kunnen verhelpen. ‘In dat geval moet je de bal op de grond leggen, en kan je er met je voeten over rollen. De druk op je voetzolen zal deugd doen’, voegt de chirurg er nog aan toe.

Zit je op het vliegtuig en heb je voortaan pijn in je dijen, rug of nek, dan hoef je er dus maar met het balletje al rollend druk op uit te oefenen om je klachten te verlichten. Daarnaast heeft het nog een functie voor wie last heeft van vliegangst, want het is een perfecte stressbal! Volgende keer niet op je inpaklijstje vergeten zetten, dus!

Tekst: Sarah Mangeleer

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '