Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

En ook in onze knusse Flaircaravan kan je dit jaar weer overnachten!

#reismetuwkot: een camper of caravan huren wordt dit jaar hipper dan ooit

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

We zagen het natuurlijk al van mijlenver aankomen: een vakantie of roadtrip in de Benelux wordt dit jaar de nieuwste reistrend. Er wordt intussen al even gespeculeerd dat de landsgrenzen binnenkort toch weer zouden opengaan, maar een staycation blijft wel aangeraden. Voor wie deze zomer in onze Flaircaravan wil overnachten (binnenkort meer hierover) of zijn reis in ons land en/of onze buurlanden naar een hoger niveau wil tillen, heeft Marc Van Ranst nu extreem goed nieuws.


Volgens de viroloog is reizen met een camper een van de veiligste reisformules voor deze zomer. ‘Als viroloog kan ik niets op deze manier van reizen tegen hebben. Of je nu thuis in een bubbel zit, of in je caravan, dat biedt eigenlijk dezelfde veiligheid’, liet hij in een interview met de Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association weten. En dat betekent dat je ook reizen à la ‘De Columbus’ ein-de-lijk van je bucketlist kan schrappen. Op roadtrip gaan met een caravan of camper zal deze zomer dan ook hipper zijn dan ooit tevoren. En vooral de kleurrijke hippiebusjes (je weet wel, die van Volkswagen) zijn aan een serieuze opmars bezig.

#reismetuwkot


#blijfinuwkot wordt dus #reismetuwkot, en dat zien wij eigenlijk wel zitten. Voor wie deze zomer geen overnachting in onze Flaircaravan kan veroveren en thuis (of bij de oma) geen oude minibus heeft staan, kan een beroep doen op platformen die caravans en mobilhomes te huur aanbieden zoals Camptoo en Rentor. Die verhuurbedrijven zorgen er uiteraard voor dat de wagens steeds goed ontsmet worden en niets houdt je tegen om de camper of caravan ook nog zelf eens grondig te ontsmetten.

https://www.instagram.com/p/B1MSaWAnM2S/

Allemaal goed en wel, maar gaan de campings deze zomer wel open zijn, horen we je al denken. Wel, daar bestaat nog wat onduidelijkheid over. Sommige experts beweren van wel, anderen zeggen dan weer van niet en nog anderen geloven dat niet álle campings toeristen zullen mogen ontvangen. Een beetje vervelend, maar zeker geen spelbreker, want niets is zo gezellig als je minibusje aan de rand van een bos of mooi natuurgebied (denk: Kalmthoutse Heide) te parkeren om er een nachtje te overnachten en daarna weer verder te trekken.

Voor wie niet in onze gezellige Flaircaravan kan slapen of (nog) geen rijbewijs heeft om met een camper op reis te gaan, bestaat er sinds kort een ander handig platform waarop je toffe plekjes vindt om met de tent in eigen land te kamperen. Wie zo’n reis met een minibus wél ziet zitten, kan hieronder al even wegzwijmelen.

https://www.instagram.com/p/CAruG9YBceM/

https://www.instagram.com/p/CArs2_uBlup/

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '