Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

8. De herfst is het ideale moment om hertjes te spotten

9 redenen waarom het tijdens de herfst heerlijk vertoeven is in de Ardennen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

De zomervakantie zit er bijna op en dat betekent dat ook de herfst steeds dichterbij komt. Heb jij ook de drang om nog even een vakantieweekendje in te plannen voordat de winter officieel in het land is? Verleng dan de zomervakantie en ga in de herfst een weekendje naar de Ardennen! Wij geven je enkele redenen waarom dat echt de moeite waard is!


De Ardennen mogen dan misschien niet zo ver van huis zijn, maar ze zijn wél paradijselijk mooi en hebben een aantal natuurpareltjes verborgen liggen. Ben jij ook benieuwd om die dit jaar nog te ontdekken? Zak dan in de herfst af naar de Ardennen, want dan is het gebied op z’n mooist! Ook deze negen redenen overtuigen je om in september of oktober naar de Ardennen af te zakken.

1. Het is dé oplossing voor die vakantieblues


Nog geen zin om je koffers weer op zolder te zetten? Plan dan gewoon nog een weekendje Ardennen in! Zo heb je meteen iets nieuws om naar uit te kijken én maak je komaf met die vakantieblues. Een paar uurtjes in de auto, meer werk vraagt een tripje naar de Ardennen niet. Ideaal om een last minute te regelen, dus!

2. Profiteer van de voordelen van het laagseizoen


Een beetje korting hier en daar is altijd mooi meegenomen en dat is iets waar je tijdens de herfst kan van profiteren, want dan gaat het laagseizoen weer van start. De huurprijzen van een chalet of woning dalen én je wordt niet omringd door een bende luidruchtige toeristen. Twee vliegen in één klap en ideaal om even helemaal tot rust te komen!

3. De herfst is het ideale moment om tijd te maken voor je vrienden


Tijdens de zomervakantie staat je agenda vol met uitstapjes met je lief en familie, waardoor je vrienden twee maanden lang op de achtergrond verdwijnen. Daarom is een tripje naar de Ardennen ideaal om de verloren tijd met je besties in te halen. Tijdens de herfst kunnen jullie daarvoor ein-de-lijk tijd maken én hoef je je ‘s avonds thuis dus niet te vervelen in je luie zetel. Op de website Ardennes-Etape boek je in een paar klikken de ideale woning, inclusief een grote ontbijttafel, om met je vriendengroep in te vertoeven.

4. De Indian summer is op z’n mooist in de Ardennen


De herfst is zonder twijfel het meest poëtische seizoen, want dan zijn de avonden het meest kleurrijk dankzij ze Indian summer. Er is dan ook geen betere plaats dan de Ardennen om tussen de bomen van die zwoele avonden te genieten. Een wondermooie en zonovergoten avondwandeling? Check!

5. Zon, regen of wind, de Ardennen zijn in alle weersomstandigheden leuk om te ontdekken


In de Ardennen valt er altijd iets te bewonderen! Geen zin om tijdens een regenbui in een van de vele kabbelende beekjes te ploeteren?  Ontspan dan na een intensieve ochtendwandeling eens een dagje in een privéwellness! Via de website Ardennes-Etape kan je een vakantiehuisje mét wellnessruimte boeken. Za-lig!

6. Joepie, eindelijk tijd om die open haard aan te steken


Met een beetje gelukt kan je de barbecue tijdens de herfst nog een laatste keer aansteken voordat hij een winterslaap doet in het tuinhuis. Daarna wordt hij officieel ingeruild voor de open haard en die kan in de Ardennen voor een paar gezellige avonden zorgen. Op het programma: onder een warme plaid duiken en tot een stuk in de nacht bijkletsen voor het knetterende haardvuur.

7. Je kan er tijdens de herfst paddenstoelen plukken


Haal je old school rieten mand boven en ga tijdens je verblijf in de Ardennen op zoek naar eetbare paddenstoelen! Met deze tips maak je er sowieso een geslaagde zoektocht van! Ideaal om na thuiskomst een lekker omeletje te maken!

8. De herfst is het ideale moment om hertjes te spotten


Tijdens de maanden september en oktober heb je de beste kans om hertjes te spotten! Met hun sierlijke lichaam kunnen ze tijdens jouw verblijf voor een uniek spektakel zorgen dat je echt niet wil missen! Via deze link kan je achterhalen waar je de meeste kans hebt om de ‘koninklijke familie’ van het bos te spotten.

9. Proef er van de typische Ardense producten


De liefhebbers van wild, paddenstoelen en kastanjes zullen in de herfst kunnen genieten van de vele lokale specialiteiten die vooral in de herfst worden gemaakt en dan dus ook op hun lekkerst zijn!

Helemaal klaar om naar de Ardennen te vertrekken? Deze huisjes zijn dan misschien wel iets voor jou!

Dinant


Meer info vind je hier.

Virton


Meer info vind je hier.

Plombières


Meer info vind je hier.

Vielsalm


Meer info vind je hier.

Spa


Meer info vind je hier.

[td_smart_list_end]

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Dat vind je jouw ultieme huurhuisje sowieso op de website vanArdennes-Etape.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '